két különálló gyáregység

2019.09.06. 15:30

Új szervezeti keretek a Grundfosnál

Sajtótájékoztatón ismertette új szervezeti struktúráját a Grundfos Magyarország gyártó Kft. (GMH) csütörtökön a vállalat Holland fasori gyáregységében.

Sági Zoltán

A változásokat partnerei, a városvezetés és a kormányhivatal képviselője jelenlétében jelentette be a GMH Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A változás szervezeti vonatkozása az, hogy a dán nagyvállalat két különálló GMH telephelyet, vagy másképpen gyáregységet hozott létre. Egyik lett Tatabánya az összesen 1340 főt foglalkoztató GMH1-es és GMH2-es gyáralegységekkel, a másik pedig Székesfehérvár, a 735 főt foglalkoztató GMH3-as és GMH4-es gyáralegységekkel. A szervezeti átalakítás a Grundfos hazai pénzügyi, IT- és HR-területeit nem érintette – ugyanakkor a változás személyi vonatkozásokkal is járt: Tatabánya és Székesfehérvár is új igazgatót kapott.

A változásokat partnerei, a városvezetés és a kormányhivatal képviselője jelenlétében jelentette be a GMH
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A GMH korábbi ügyvezető igazgatóját, Török Lászlót – még tavasszal – a dán tulajdonú cégcsoport termelési operatív igazgatójává (COO) nevezték ki. A szervezeti átalakítást követően a Tatabánya Gyáregység igazgatója Szundy Olivér, a Székesfehérvár Gyáregységé pedig Udvar Csaba lett. Utóbbi egyúttal – cégjogi értelemben – a GMH ügyvezető igazgatói teendőit is ellátja. A GMH a menedzsment átalakítását főként belső humánerőforrásból oldotta meg: mindkét új gyáregység-igazgatóról elmondható, csak a pozíciójukban újak, személyükben már 8, illetve 12 éve a Grundfos hazai csapatának tagjai. Az eseményen megjelent és felszólalt Cser-Palkovics András polgármester és Simon László kormánymegbízott is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában