Koronavírus Fejérben

2020.04.10. 13:32

Lélegeztetőgépet adományoz a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak a Grundfos

A járvány elleni küzdelmet támogatva a Grundfos Magyarország úgy döntött, hogy hétmillió forint összegben lélegeztetőgépet adományoz a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak.

feol.hu

A Szent György Kórház az országos tiszti főorvos által kiadott intézkedési terv szerint jár el Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy a KEMMA oldalán is olvasható a hazai járványügyi helyzetre való tekintettel a Grundfos úgy döntött, hogy mindkét telephelyén, így Tatabányán a Szent Borbála kórháznak, Székesfehérváron pedig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, egy-egy 7 millió Forint értékű professzionális, non-invazív lélegeztetőgépet adományoz, ezzel is támogatva a küzdelmet a koronavírus ellen. A gép legfontosabb tulajdonsága, hogy ideális esetben akár 3 nap is elég lehet annak a betegnek a gyógyulására, akinek légzését ilyen típusú géppel támogatják – írja a Grundfos Magyarország a közösségi oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában