Jancsárkert

2021.12.31. 07:10

Nyugodtan telt az utolsó termelői piacnap Fehérváron

Az év közben megszokott szombati naptól eltérő időpontban zajlott az esztendő utolsó termelői piaca a Jancsárkertben. Talán ez is lehetett az egyik oka annak, hogy az átlagosnál jóval kevesebb vásárló érkezett.

Baráth Eszter

Idén utoljára kínálták portékáikat a kereskedők a termelői piacon

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtök reggel nyitott ki idén utoljára a Jancsárkert termelői piac. Az elmúlt hetekben nagy volt a fennforgás a piac épületében, hiszen a termelők mellett a kézművesek is kínálták karácsonyi portékáikat. Az utolsó nyitvatartási nap reggelén viszont csendes volt a környék, ami bent, a piacon sem volt másként. Bár csütörtökön a megszokottnál kevesebben árultak, jó néhány üres pult árválkodott a sorok között, mivel a karácsony előtti nagy hajtás után sokan ilyenkor a pihenés mellett döntenek. Ennek ellenére viszont minden olyan alapanyag és hozzávaló megtalálható volt, ami a szilveszteri fogásokhoz szükséges lehet. A tapasztalatok szerint csütörtökön leginkább ezeket keresték a vásárlók, bár ők is kevesebben érkeztek a megszokottnál, de ma is kerültek a kosarakba sajtok, húsok és különböző füstölt áruk. Az árusok szerint ennek egyik fontos oka volt, hogy a karácsony és az újév is hétvégére esett, így a héten csütörtökön tartották a piacot. Schultz György, a piac vezetője viszont hozzátette azt is, sokan karácsony előtt már bevásároltak, hogy a két ünnep között ne kelljen ezzel foglalkozniuk. 

Bocsor Orsolya elsősorban füstölt árut kínál a vásárlóknak. Tapasztalatai szerint az év végén a különböző kolbászok, sonkák és szalonnák mellett a virsli a legkeresettebb. Majd körbenézve az épületben hozzátette: már amikor van vásárló. Elmondta, most, amikor valakinek ajánlja a virslit, azt a választ kapja, hogy most nem kérnek. Felmerül részéről a kérdés – érthetően és jogosan –, ha nem most, akkor mikor?

A disznótoros ételek, a kolbászok, sonkák és szalonnák mellett a virsli a legkeresettebb áru szilveszter előttForrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanakkor Schultz György kihangsúlyozta, a piacozás mindig időszakos és hullámzó. Vannak jó és kevésbé jó napok, időszakok. Hozzátette, ezzel természetesen az eladók is tisztában vannak, és a tegnapi nap után számos közös tervvel indulnak neki a jövő évnek.

A Városi Piac egyébként pénteken még 12 óráig nyitva tart, ha valakinek még hiányzik valami finomság, ami az óév búcsúztatásához fontos, beszerezheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában