Frissen Fejérből

2022.02.07. 07:15

Dunaújvárosi cég is vállal szerepet a zalaegerszegi beruházás megvalósításában

Zalaegerszeg melletti beruházásként épül a ZalaZone autóipari tesztpálya, amelynek környezetébe több nemzetközi cég is letelepült. A beruházás megvalósításában nagy szerepet vállal egy dunaújvárosi telephelyű cég is.

DH

A legyártott daruk elemeit hetente kétszer szállítják útvonal-engedélyes túlméretes különleges szerelvényekkel Zalaegerszegre

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A zalaegerszegi tesztpálya környezetében több hajóból álló gyártócsarnok-együttes épül, amelyben az emelési feladatok ellátására egy duna­újvárosi vállalat, a DaruSín csoport cégei telepítik az emelőberendezéseket, többi között a kilométernyi darupályát és a tizenhat darab híddarut, tíz-huszonöt tonna teherbírással. Az emelőberendezések szerkezetének gyártása és az emelőberendezések gyártóműi előszerelése a dunaújvárosi központi üzemben történik. 

Az emelőberendezések a Street Cranes Ltd. komponenseinek felhasználásával készülnek. Eddig egyébként már több száz méter darupálya és hat daru készült el és került telepítésre Zalaegerszegen, és további 7-8 daru gyártása folyamatban van. 

Hetente kettőt szállítanak le útvonal-engedélyes túlméretes különleges szerelvényekkel. A mostani két híddaru túlméretes szállítmányként szerdán este indult útjára a dunaújvárosi telephelyről és a 6-os, 62-es, M7-es, 74-es útvonalon biztonságban meg is érkezett Zalaegerszegre, a célállomásra. A daruk, darupályák helyszíni felszerelését szintén dunaújvárosi szakemberek végzik, e konkrét esetben már csütörtök délben a helyükre kerültek a híddaruk. 

A DaruSín csoport jelenleg is számos nagy beruházásban vesz részt. Gyártókapacitásuk növelésére telephelyüket folyamatosan fejlesztik, többi között új gyártócsarnokokkal és rendkívül korszerű gyártóberendezésekkel. 

A ZalaZone Park a Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya mellett található, folyamatosan fejlődő ipari terület, frekventált elhelyezkedése kiváló helyszínt biztosít az iparban, járműiparban érdekelt szereplők számára. A park kifejezett fókuszterülete a versenyképes környezet biztosítása a tesztelés, valamint a validáció, illetve a modern technológiák és a kutatás-fejlesztés számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában