“Energia 23”

2023.05.24. 20:00

Fenntarthatóság, innováció és egy kis varázslat a LogSol szakmai nyílt napján (galéria, videó)

Szakmai előadások, bűvésztrükkök és aggregátor-szimfónia mellett egy nagy leleplezésnek is a tanúi lehettek azok, akik kilátogattak szerdán a cég szakmai napjára.

Hajdú Marianna

A LogSol Kft. második szakmai napja idén 160 vendéget vonzott, ahol a házigazda mellett a kiemelt előadók között ott volt az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft., a Pannon Egyetem, az Albacomp csoport, a Fehér VÁRtervező Kft., a DANIELLA&HAD Consult is.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Második alkalommal rendezte meg szakmai napját Energia 23 elnevezéssel a LogSol Kft. szabadbattyáni bázisán. Az alternatív energiaszolgáltatással foglalkozó cég egy évvel korábban, hagyományteremtő céllal hívta életre rendezvényét. A kft. működésének középpontjában az elektromos energia szolgáltatása áll, beleértve a magas műszaki színvonallal bíró MAAG termékeket is.

A szerdán megtartott szakmai nap főszervezője és moderátora Uzsoki-Horváth Ágnes volt, a rendezvény kezdetén Kovács Krisztina ügyvezető igazgató köszöntötte a vendégeket. Mielőtt még Varga Zsolt, a LogSol Kft. alapítója átvette volna a szót, a rendezvénysátor bejáratához egy targonca érkezett, melynek szállítmányát lepel fedte. Kovács Tamás vezérigazgató közreműködésével azonban lelepleződött a titkos rakomány. A MAAG termékek legújabb generációjának első tagja, a piros-fehér-zöld színekbe öltöztetett MAAG aggregátor mutatkozott be a közönségnek.

Az új áramfejlesztő 100 százalékban európai részegységekből felépülő, 100 százalékban Magyarországon, a vállalat tervezőműhelyeiben és gyártócsarnokaiban egyedileg lett fejlesztve és gyártva.

Ezen kívül bemutatták még az új fejlesztésű "hibrid energiaállomást", az idei évben fejlesztett és bevezetett CODDM technológia alapján gyártott berendezés prototípusát, valamint egy önjáró konténerizált hálózati szinkronos aggregátort is, a vállalat innovatív termékpalettájáról.

A szakmai nap idén sem múlt el szórakoztató elemek nélkül. Az előadások  között Jónás Tamás, az 1988-as Ki mit tud? nyertes bűvésze varázsolta el a közönséget, de gyakorlati bemutatónak – egy úgynevezett aggregátor-szimfóniának – is részesei lehettek a szakmai nap vendégei.

A nap folyamán a jelenlévők energetikai aktualitásokról hallhattak olyan előadóktól, mint Hajdú Benkő Zoltán, az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. innovációs és technológiai osztályvezetője, aki előadásában a hazai elektromos hálózat jövőjéről számolt be. Domokos Endrétől, a Pannon Egyetem Intézet igazgatójától a hidrogén alapú energetikai rendszerek környezeti hatásairól tudhattak meg többet, míg Tóth Tamás, az Albacomp csoport napelem üzletág vezetője a napelemes és akkumulátoros rendszerek megtérülésének sajátosságairól beszélt.

 

A "megtermelésmentesen" rendelkezésre álló energiákról Ertl Antal, a Fehér VÁRtervező Kft. tulajdonos ügyvezetője tartott előadást, Lendvai Ferenc villamosmérnök pedig a DANIELLA&HAD Consult energiafelügyeleti, energiagazdálkodási megoldásairól adott számot.

A rendezvény szakmai kiállítóterme idén sem állt üresen. A LogSol Kft. mellett több kiállító is bemutatkozott a nap során, többek között a Daniella Kereskedelmi Kft., az Exner Magyarország, a Genesys Motors, Gráner József innovátor, a KITE Zrt., a Magic-Ice Kft., Nyers Tamás világjáró, a Quantum Automation Kft., a Thermo-Per-Coop Kft. és a Webshop Hungary Kft. is.

A korábban meghirdetett videópályázat nyerteseinek díjátadójának is a konferencia adott otthont, melynek mottója "A jövő energiája” volt. A videók készítői olyan, 1–5 perces mozgókép-pályázatokkal készültek, amelyek a témakört szabadon, szórakoztató és/vagy elgondolkodtató módon dolgozták fel. A beérkezett pályamunkák közül a LogSol Kft. zsűrije Papp Norbert homokanimációját tartotta a legsikeresebbnek, s ezt egy Dell Vostro laptoppal jutalmazta. Második helyezést ért el Balogh Ferencné Az én tündérmesém című alkotásával, amit a szervezők egy Lenovo IdeaPad átadásával díjaztak. Harmadik helyen végzett Palcsák Bence Energiaforrások című munkájával, amiért egy Samsung LCD monitort vihetett haza. Közönségdíjban Adorján Laura, különdíjban Turi Miklós és Kocsis Bálint részesült.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában