Közlekedési információk

2018.02.28. 12:00

Forgalomkorlátozás a 8-as számú főúton, mentik a tömegbalesetben összetört kamiont (frissítve!)

Műszaki mentés miatt Csór külterületén váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom.

police.hu

Fotó: katasztrófavédelem

Egy balesetben érintett tehergépjármű műszaki mentésének idejére 2018. február 28-án előreláthatólag 12 órától időszakos forgalomkorlátozásra számítsanak a járművezetők a 8-as számú főúton, Csór külterületén – írja a police.hu.

A rendőrség kéri a környéken közlekedők figyelmét, türelmét!

Fotós: katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ammónium-nitrát alapú műtrágyát szállító kamion műszaki mentésére szerdán kerül sor, a rakományt át kell rakodni egy másik járműre, ezután lehet csak a nyerges vontatót kiemelni az árokból.

Frissítés a katasztrófavédelem információival

Fotós: katasztrófavédelem

Veszélyes anyagot szállító kamion műszaki mentése a 8-as főúton

Fotós: katasztrófavédelem

Árokba csúszott egy ammónium-nitrát alapú műtrágyát szállító nyerges vontató a 8-as főúton történt tömegbalesetben február 27-én, kedden délután. A veszélyes anyagok közé sorolt, közel huszonnégy tonna műtrágyát szállító kamiont csak a rakomány átrakodása után lehet a négy-öt méter mély árokból kiemelni.

Fotós: katasztrófavédelem

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a rendőrséggel együttműködve az éjszaka felügyelték a járművet, majd szerda reggel a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával és az iparbiztonsági szakterület közreműködésével kezdték meg a műszaki mentést.

Fotós: katasztrófavédelem

A helyszínre egy másik nyerges vontató érkezett, amelyre a műtrágya átrakodásra került. A balesetben néhány zsák felhasadt, a kiszóródott veszélyes anyagot kármentő csomagolásba összegyűjtötték a tűzoltók. A rakomány nélküli kamiont a veszprémi és a székesfehérvári tűzoltó daru emeli ki az árokból, ennek idejére a 8-as főút Székesfehérvár felé vezető oldalát Csór és a megyeszékhely között lezárta a rendőrség.

Fotós: katasztrófavédelem

A műszaki mentés a kamion körüli csúszós, havas útburkolat miatt fokozott körültekintést igényel.

Fotós: katasztrófavédelem

Az elhúzódó munkálatok miatt a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség védőitalként meleg teát szállított a beavatkozó tűzoltóknak.

 

A Rendőrség információi szerint:

Csór külterületén ismét zavartalan a főút forgalma. Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy közúti közlekedési balesetben érintett tehergépjármű műszaki mentése miatt február 28-án 12 órától időszakos forgalomkorlátozás volt érvényben a 8-as számú főúton, Csór térségében.

A rendőrök a forgalomkorlátozást az érintett útszakaszon 13 óra 38 perckor feloldották, a főút ismét teljes szélességében járható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!