kedd reggel

2019.01.08. 16:30

Két műszaki mentéshez is riasztották a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat

Rövid időn belül kétszer is szükség volt rájuk a Bács-Kiskun megyei Dunavecsén.

Katasztrófavédelem

Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság

A Fő úton egy parkoló autóbusz elindult és villanyoszlopnak ütközött. Nem sokkal később, a közelben egy pótkocsis traktor borult fel. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság

A Fő úton egy parkoló autóbusz – amelyről a sofőr már leszállt – elindult, továbbgurult és körülbelül öt métert haladva, a járda mellett egy vasbeton villanyoszlopnak ütközött, amely eltörött. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a törött villanyoszlop környezetét hatvan méteres körben kordonszalaggal elzárták a gyalogosforgalom elől.

Fotó: dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság

Mindeközben körülbelül háromszáz méterrel távolabb egy búzát szállító pótkocsis traktor menet közben felborult. A traktor visszabillent a kerekeire, míg az első pótkocsi az úton keresztbe fordulva az oldalára borult, és a rajta szállított hat tonna búza kiömlött. Az autóbusz műszaki mentését végző tűzoltók közül ketten a traktor sofőrjének segítségére siettek, aki ki tudott szállni a járműből, nem sérült meg. A traktor műszaki mentésében a dunavecsei önkéntes tűzoltók is részt vettek – tájékoztat a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!