Nyolcvanezer forintért

2019.10.03. 13:00

Saját fehérvári nagyanyját bántalmazta és rabolta ki egy férfi, az ügyészség vádat emelt ellene

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a 33 éves férfival szemben, aki saját nagyanyját rabolta ki.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a férfi 2019 év eleje óta élt 77 éves nagyanyja székesfehérvári lakásában, akitől rendszeresen kért kisebb-nagyobb összegű készpénzt. A vádlott 2019. április 7-én, a reggeli órákban, amikor az időskorú asszony egy ilyen kérésének nem tett eleget, bántalmazni kezdte őt.

A terhelt nagyszülőjét arcán többször megütötte, majd hajánál fogva megrángatta, közben folyamatosan szidalmazta, és követelte tőle, hogy adjon neki pénzt. A sértett továbbra sem teljesítette unokája követelését, aki azonban a szekrényből magához vette az asszony 80.000,-Ft összegű készpénzét, és elment

otthonról.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfivel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását

indítványozta, valamint a letartóztatás fenntartását a bíróság érdemi döntésének meghozataláig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!