vádat emeltek ellene

2020.04.02. 14:30

Elvitte ismerőse gépkocsiját és azzal ittasan az árokba hajtott

A Székesfehérvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. július 28-án, egy Fejér megyei településen, a sértett tudta és beleegyezése nélkül, ittas állapotban elvitte a személygépkocsiját, lakott területen belül a jármű felett elvesztette az uralmát és a vízelvezető árokba hajtott.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádlott Székesfehérváron összetalálkozott a sértettel és egyik ismerősével, majd együtt italoztak és szórakoztak. Mivel a sértett és a vádlott ismerőse szeszesitalt fogyasztottak, így a vádlott vezette a sértett tulajdonát képező személygépkocsit, amellyel egyik Fejér megyei barátjuk lakóhelyére mentek, és az italozást tovább folytatták.

A vádlott éjfél körül a sértett és barátai figyelmetlenségét, ittas állapotát, valamint azt kihasználva, hogy az indítókulcs nála maradt, a sértett tudta és beleegyezése nélkül beült a gépkocsijába, majd azzal a település területén belül közlekedett. Közlekedése során a jármű felett az uralmát elvesztette, a vízelvezető árokba hajtott, amelynek következtében a személygépkocsiban anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel, mint különös visszaesővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!