Éjszakai tűz Úrhidán

2 órája

Erős robbanások hangjára ébredtek az úrhidaiak

Hajnal fél kettőkor erős robbanások és durranások hangjára ébredtek az úrhidaiak. Messziről is látható hatalmas lángok csaptak fel és füst borított be mindent. A tűzben egy melléképület égett a Táncsics utcában, a helyiek közül többen siettek segíteni a helyszínre a tűzoltók megérkezése előtt, mivel a feltámadó szélben a lángok továbbterjedésétől tartottak.

Tóth Sándor

Illusztráció!

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

A tűzesethez a székesfehérvári, pusztaszabolcsi és a pétfürdői hivatásos, valamint a sárvízi önkéntes tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel. A tűzoltást a katasztrófavédelem műveleti szolgálat irányításával végezték. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint teljes terjedelmében égett a megközelítőleg kétszáz négyzetméteres csarnoképület. A tűz egy szomszédos csarnoképületre is átterjedt. Az egységek három vízsugárral megakadályozták a lángok további elharapódzását, majd sikerrel eloltották a tűzet. A tűzeset okát vizsgálják, egyelőre arról tájékoztatást nem adtak ki. Helyi információk szerint a jelentős kárt szenvedett épületben mezőgazdasági eszközök, gépek voltak. A tűzoltás ideje alatt az egészségügyi biztosítást a Fejér Medic Egyesület végezte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!