Új edző Mezőfalván

2 órája

Visszatérés a gyökerekhez

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. helyén záró, újonc KK Grain KFT.-Mezőfalva csapatának kispadján Váradi Tamás váltotta az eddigi vezetőedzőt, Villám Balázst. A szakember ezer szállal kötődik a településhez, korábban játékosként nyolc évig erősítette a klubot.

Káldor András

Váradi Tamás edzőként tért vissza korábbi csapatához

Fotó: Horváth László

A KK Grain KFT.-Mezőfalva együttese a mögöttünk hagyott idényben – főleg 2023 őszén, amikor tizedikként mehetett téli pihenőre – markáns teljesítményt nyújtott, és több ellenfelét meglepte. Tavasszal ugyan kissé ráléptek a fékre – talán a riválisok is jobban kiismerték őket, de végül magabiztosan hosszabbították meg I. osztályú tagságukat a korábbi rutinos, NB _I-es hátvéd, Villám Balázs irányításával. A pontvadászat befejezését követően azonban Villám munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta tovább vállalni az edzősködést, és helyére nevezte ki a klubvezetés Váradi Tamást.

– Lényegében a pályafutásom jelentős része Mezőfalvához kötődik, ugyan van benne némi kitérő, mert bekerültem a Dunaferrhez, onnan jöttem vissza játszani. Felnőtt játékos itt lettem Mezőfalván, majd következett egy térdsérülés, amely döntően befolyásolta a játékos pályafutásomat. Igazság szerint a sérülésem után még másfél évig megpróbálkoztam a játékkal, aztán szembesülnöm kellett azzal, hogy nem lesz belőle semmi. Sajnos a lelki részén nem tudtam magam túltenni... Mezőfalván kezdtem el a szakmát, egészen kis korosztályokkal - U7, U9, valamint az U19-es csapatokkal. Mindent összevetve, korán mindössze 24 évesen kerültem a mély vízbe, az U19-es csapattal rögtön a megyéi első osztályban bronzérmet szereztünk. Ezután Dunaújvárosba kerültem, onnan pedig Dunaföldvárra mentem. – tudtuk meg a 35 esztendős szakembertől.

Ezen felül a dunaföldvári évek jó iskolának bizonyultak, ott nyolc évet töltött, az NB III-as csapatnál asszisztens edzőként dolgozott az utóbbi szezonban, emellett az U19-es gárdát is dirigálta.

– A főállásom és a családom mellett ez így sok volt, Dunaföldváron a felnőtt lehetőség megszűnt, az utánpótlásból ki szerettem volna szállni, ezután kapóra jött a Mezőfalva megkeresése, mert azért mégiscsak itthon vagyok, és itt élek idestova harminc éve.  

Bár korábbi és most már jelenlegi csapatának mérkőzései általában egy időre estek, így nem sokat látta a Mezőfalvát játszani, így leginkább a tudósításokból, és az MLSZ Adatbankján keresztül tájékozódott, illetve támpontot jelentettek a gárdában még játszó egykori csapattársakkal történő beszélgetések.

Mezőfalván természetesen elindult a felkészülés, és Váradi Tamás saját, jól bevált koncepciója szerint halad a munka heti három edzéssel.

– A saját filozófiámat próbálom ide is átültetni, a szűkös anyagi lehetőségek miatt igazolni nagyon nem tudtunk, hanem a fiatalokat próbáljuk beépíteni. Az ifi csapatunk megye kettes bajnok lett, onnan felhoztunk néhány ígéretes tehetséget, az együttes magja együtt maradt, egy távozónk volt, Németh László, igaz az ő hiányát nagy valószínűséggel megérezzük, mert erőssége volt a csapatnak tavaly. A közösségre és a csapategységre igyekszünk építeni! Meghívásunk van egy szlovákiai tornára, amely július 27-én lesz, ott elvileg három mérkőzést játszunk. Ezek viszont rövidített meccsek lesznek, ezen felül még két összecsapás előtt állunk, és már várjuk a kupasorsolást, de ennek függvényében még esetleg még egy mérkőzést fogunk játszani egy környékbeli csapattal. – tette hozzá Váradi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában