Megtalálták az eltűnt retro kisautót

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy dunaújvárosi társasházból eltűnt egy régi, pedálos, fém kisautó, amely a tulajdonos számára jelentős eszmei értékkel bírt. Hamarosan az eltűnt kisautó egy közösségi oldal csoportjában tűnt fel.

Gombor Lili

Végül visszakerült eredeti tulajdonosához a retro kisautó

Fotó: Fejér vármegyei rendőrség

A Fejér vármegyei rendőrség számolt be közösségi oldalán arról, hogy egy férfi július 28-án bejelentést tett a rendőrségre, hogy egy dunaújvárosi társasház felújítás alatti pincéjének folyosójáról eltűnt a retro kisautója, amelyet még a nagyszülei vásároltak az édesapja részére évtizedekkel ezelőtt, így számára annak eszmei értéke jelentős. A bejelentő elmondta a rendőrségnek azt is, hogy a kisautó azóta egy közösségi oldal csoportjában tűnt fel, ahol a régi gyerekjáték típusáról érdeklődtek.

A nyomozók hamarosan azonosították is a játékautó eltulajdonításával gyanúsítható negyvenéves férfit, aki a kihallgatásakor elmondta, hogy amikor a társasház alagsorában járt, a pince folyosóján a sok holmi között látta meg a régiséget. Megsajnálta, hogy a közlekedőn porosodik, ezért betette az autójába és hazavitte. Ezt a magyarázatot a rendőrség természetesen nem fogadta el, a férfi ellen lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás.

A dunaújvárosi rendőrök az elkövető otthonában megtalálták a pedálos járművet, amelyet lefoglaltak, és szombaton visszaadták a tulajdonosának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!