A lakossági bejelentések nyomában

Tegnap, 11:09

Razzia volt Bicskén a gyorshajtók ellen!

Fokozott ellenőrzést tartottak a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársai kedden a városban, hogy elejét vegyék a száguldozásoknak.

Kecskés Zoltán

Árgus szemekkel figyelték a gyorshajtókat Bicskén.

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

Az elmúlt időszakban ugyanis több lakossági bejelentés érkezett a kapitányságra, hogy hogy nagy sebességgel és hanggal közlekedő motorkerékpárosok és autósok zavarják a város lakóinak nyugalmát, veszélyeztetik a közlekedésbiztonságot. 

Az akció során – a közlemény szerint – a bicskei egyenruhások sebességtúllépés miatt 1 gépjárművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, hárman helyszíni bírságban részesültek. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt két vezető közigazgatási bírságot kapott.

Mindemellett arról is tájékoztattak és felhívták figyelmet, hogy járművet átalakítani, azok műszaki jellemzőit megváltoztatni csak a jogszabályoknak megfelelően és hatósági engedély birtokában lehetséges! A különböző, engedély nélkül végzett jármű-átalakítások azon túl, hogy veszélyt jelentenek a közúti közlekedésben résztvevőkre, jogszabálysértőek is, az illetékes hatóság ilyen átalakítás észlelése esetén eljárást kezdeményezhet:

A balesetmentes közlekedés érdekében fontos, hogy csak olyan járművel vegyünk részt a közúti közlekedésben, amelynek műszaki, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, valamint a járművezetés során minden esetben tartsuk be a közúti közlekedésről szóló jogszabály rendelkezéseit!

 – olvasható a kommunikációjukban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!