Úrhida

2017.10.03. 16:44

Az óvoda születésnapján adták át a megújult főzőkonyhát

A Tündérkert Óvoda 30. születésnapi ünnepségét a megújult főzőkonyha átadásával kötötték egybe a településen.

V. Varga József

A születésnapi ünnepségen műsort adott a tündérkerti aprónép is

Fotó: Müller Szandra

Az óvodaépület fejlesztését, a Belügyminisztérium 30 millió forintos támogatásával, s csaknem 70 millió forint önerő vállalásával 2014-ben sikerült az önkormányzatnak megvalósítania. A konyha felújítására akkor nem állt rendelkezésre forrás.

A születésnapi ünnepségen műsort adott a tündérkerti aprónép is
Fotós: Müller Szandra

Amint Bognár József polgármestertől megtudtuk: annak idején a főzőkonyha 100-150 fő ellátására készült. Ma ez a konyha biztosítja az óvodai és az iskolai gyermekétkeztetésen túl a szociálisan rászorulók, a nyugdíjasok, az intézményi dolgozók és a vendég étkezők ellátását, ami napi szinten meghaladja a 220 főt. Az önkormányzat ezért pályázott a felújítására.

A születésnapi tortát Bozsák Szilvia óvodavezető kínálta

A 17 millió forintos beruházás során megújult a konyha közműhálózata s megtörtént a burkolatok cseréje. A korszerű táplálkozást segítendő fejlesztették a technológiát: főzőüstöt, hőlégkeveréses elektromos sütőt, burgonyakoptatót, vízfürdős melegen tartót, rozsdamentes mosogatókat, polcokat, új hűtőt és fagyasztót szereztek be és állítottak üzembe.

Az ünnepségen műsort adtak a gyerekek és a felnőttek, a születésnapi tortát Bozsák Szilvia óvodavezető kínálta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában