Településképi kézikönyv

2018.01.16. 07:30

Élhető, pihenést nyújtó, szerethető város legyen Aba

A nemrégiben, 2013-ban várossá vált település izgalmas történelmi múlttal rendelkezik, a településrészek változatos képet mutatnak – mondta lapunknak Kossa Lajos polgármester.

V. Varga József

rendelõintézet

Elkészült a város Településképi arculati kézikönyve. A kézikönyv azt a cél szolgálja, hogy a városban letelepedni szándékozók képet kapjanak arról, hogy az Abán élők milyen környezetben szeretnének élni, melyek a településképre vonatkozó elvárások – hangsúlyozza a kiadvány köszöntőjében Kossa Lajos polgármester.

Külön kiemelve: Aba lakosságának feltett szándéka, hogy lakóhelyük élhető, pihenést nyújtó és szerethető város legyen. Az elöljáró arról is szól, hogy az egyes településrészeket (Aba, Belsőbáránd, Bodakajtor-Felsőszentiván) külön ismertetik, és a már meglévő építményekből kiragadott jó példákkal szemléltetik fejlődő városuk építészeti jellegzetességeit.

A már működő rendelőintézetet márciusban avatják ünnepélyes keretek között Fotó: FMH-archív (VV)

„Ismerje meg ön is védett természeti értékeinket, épített örökségünket, legyen részese egyre fejlődő településünk mindennapjainak” – így zárja gondolatait Kossa Lajos. A településképi kézikönyv bemutatja Abát, történelmi múltját, főbb intézményeit és jellemző épületeit. A műemléki védelem alatt álló épületeiket, értékes régi épületeiket, természetvédelmi értékeiket, a köztéri szobrokat, a kőkereszteket mind társadalmi-kulturális örökségük részeként tartják számon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában