Két lényeges projekt

2018.02.01. 07:00

Válogatócsarnok épül – Változások a Depónia életében

Várhatóan másfél éven belül megváltozik a Depónia Nonprofit Kft. székhelye és új létesítményekkel bővül.

R. Szolga Réka

A jövőben újabb fejlesztések várhatók a telephelyen

Fotó: FMH-archív

Két lényeges projekt zajlik az elkövetkező hónapokban a Depónia Nonprofit Kft.-t érintően – nyilatkozta lapunknak Steigerwald Tibor ügyvezető. Az egyik a Sörház téri irodaépületettel kapcsolatos. Az intézmény irányító-adminisztratív állománya ugyanis a csalai telephelyen folytatja majd a működését, hiszen itt új épület épül fel erre a célra. A teljes gépjárműpark javítására szintén új csarnokot állítanak fel. A cég teljes szolgáltatása ezen a telephelyen, illetve innen irányítva történik majd másfél éven belül – derült ki. Egy 15 milliárd forintos európai támogatásból pedig két válogató csarnok létesül Csalán.

A telephelyen tartott bejáráson Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Östör Annamária önkormányzati képviselő is részt vettek. A polgármester megköszönte a csalai telephelyen dolgozók munkáját. Östör Annamária hozzátette: a hulladéklerakás az egyik legfontosabb szolgáltatás, ezért is tartja fontosnak a tervezett beruházásokat. Steigerwald Tibor hangsúlyozta: minden megyei település hulladéka a csalai telephelyre kerül. A jelenlegi, közel 7000 tonna szemét várhatóan 15-20 ezer tonnára növekszik.

A jövőben újabb fejlesztések várhatók a telephelyen
Fotós: FMH-archív

A projekt keretében az egyik csarnok a vegyeshulladék válogatására létesül. Mint elhangzott, ez egy teljesen új állapotot idéz elő: az a folyamat, amely során a kukásautó a hulladéklerakóra helyezi a szemetet, megszűnik. A hulladék égetésre szánt darabjai kikerülnek a csalai telephelyről – ígérte az ügyvezető. A megyeszékhelyről elszállított vegyeshulladék égetésre kerülő része kezelésének csupán az első fázisa zajlik majd Csalán, a további része Adonyban történik. A kétpólusú rendszer másik helyszíne ugyanis Adony, ahol a csalaihoz hasonló létesítmények valósulnak meg, ám ott szelektív válogatás nem lesz. Szelektív válogató jelenleg is működik Csalán, ennek a kapacitását azonban az előbb leírtak alapján többszörösére növelik.

A cég központi telephelyének a költöztetése azért vált szükségessé, mert a Sörházi téri telephelyet kinőtte a cég – emelte ki Steigerwald Tibor. Az elmúlt években a szolgáltatási terület jelentősen megnövekedett a gépjárműállománnyal és a személyi állománnyal együtt – hangzott el az eseményen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában