jöhet a tavasz

2018.03.12. 06:15

Boszorkák ropták a csóri tűz körül

Kiszebáb égetést és boszitáncot tartottak vasárnap délután Csóron. Minden rossz odaveszett!

Majer Tamás

Január eleje óta készült a tizennégy boszorkány a tavaszváró hacacáréra.

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ahogy eltűntek a falakról az egy éven át jól megszokott naptárak, s a keltezéshez sem lehetett többé odaírni, hogy 2017, történt még valami! Az új esztendő térhódítása idején állt neki a csóri boszorkányhad a tavaszra tartogatott boszitáncuk betanulásának. Vasárnaponként jártak össze. Evilági fülek ne is halljanak többet arról, mit főztek ki üstjeikben! Legyen elég annyi, hogy a Csóri Alkotó Közösség Egyesületének tagjai a felkészülés hónapjaiban megtanultak egy körtánc-koreográfiát, s ki-ki megtervezte és megvarrta önnön rémisztő jelmezét is.

Január eleje óta készült a tizennégy boszorkány a tavaszváró hacacáréra.
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Arról van itt szó, hogy vasárnap estefelé, ahogy a Nap is lefelé ereszkedett, a Csóri Csuka előtt találkoztak a csóri boszik és a falubeliek. Minden egybegyűlt felírt egy rossz dolgot, amellyel végképp leszámolna, s gondosan beletette cetlijét az égetni való kiszebáb erszényébe. Az egyik ijesztő boszorka elmondta, legkorábban egy kerek esztendő múltán reklamálhatunk, ha mégse teljesülne kívánságunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában