A falu bora

2018.03.19. 10:30

A rozék vitték a prímet a Sárkeresztesi Bormustrán

A kilencedik ízben megrendezett Sárkeresztesi Bormustrán harminchárom sárkeresztesi borosgazda mérette meg magát s ötvenhat fajta bormintáját.

Majer Tamás

A zsűri: Friedl Károly, Gábor Csaba és Ördög Mihály

Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

Sosem versenyzett még ennyi bor a falu bormustráján, ugyanakkor a zsűri szerint minőségben volt már jobb felhozatal is Sárkeresztesen. Az ítészek a Brindisi Szent Lőrinc Borrend tisztségviselői közül kerültek ki: Friedl Károly kincstárnok, Gábor Csaba elnök és Ördög Mihály érzékszerveire hagyatkoztak a helyiek.

Négy nedű érdemelte ki az arany minősítést, Szalai Dániel rizlingszilvánija, ifjabb Horváth Zoltán rozéja, Horváth Zoltán vegyes vörösbora, valamint Horváth István merlot és pinot noir házasítású rozébora. Ifjabb Horváth Zoltán rozéját a zsűri nevezésre ajánlott – mint siller bort – a pécsi siller borversenyre is.

A zsűri: Friedl Károly, Gábor Csaba és Ördög Mihály
Fotós: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

Krähling János polgármester köszöntőjében a bor nem változó, örök szeretetéről, a nemes ital barátságépítő erejéről beszélt.

– A bornak nemcsak íze, illata és szesztartalma van, hanem mindenekfelett szelleme is. Mintha a nép, amely teremti és issza, átadna lelke titkos tartalmából valamit a hazai bornak – idézett Márai Sándortól a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában