Világnapi örömtánc

2018.04.27. 21:04

Közel félszázan táncoltak együtt péntek délután Fehérváron

A Senior Örömtánc csoport kezdeményezésére az Öreghegyi Nyugdíjas Klub, valamint a Nosztalgia Nyugdíjas Klub több tagjának csatlakozásával örömtáncot tartottak a Tánc Világnapja alkalmából.

Borsányi Bea

Az örömtánchoz nem kell előzetes tánctudás, a koreográfia könnyen elsajátítható

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az örömtánc mozgalom Székesfehérváron is kezd tért hódítani, hiszen hetente többször A Szabadművelődés Házában, valamint az Öreghegyi Közösségi Házban is lehetősége van bárkinek arra, hogy bekapcsolódjon a 90 perces foglalkozásokba, tudtuk meg Ottó Csabáné táncoktatótól, aki azt is elmondta, jelszavuk: mozgás, öröm, agytorna. Mindez jótékony hatással van a szervezetre. Az eseményen részt vett Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok is, aki felhívta a figyelmet arra, a tánc rendkívül jó mozgásforma, hiszen amellett, hogy sokaknak örömet okoz és feltöltődést jelent, kemény fizikai munka is egyben.

Az örömtánchoz nem kell előzetes tánctudás, a koreográfia könnyen elsajátítható
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Király szálló előtti téren kiváló időben, gyönyörű napsütésben kezdődött a tánc és tartott majdnem másfél óráig. Az érdeklődők ízelítőt kaphattak abból, hogy néz ki egy teljes foglalkozás, amelynek során különböző korok, különböző stílusú zenéire táncolnak páros-, kör-, és blokktáncokat. Azt is megtapasztalhatták, hogy nem szükséges mindehhez előzetes tánctudás, csak elhatározás kérdése az egész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában