Borozó barátok

2018.05.15. 08:30

Hagyományos megmérettetést rendeztek Kálozon

Ha május második szombatját írjuk, az Kálozon azt jelenti: eljött egy újabb borverseny ideje.

Szanyi-Nagy Judit

Herczeg Gyöngyi (hátul), az Észak-Tolnai Hegyközség hegybírója és Bernáth-Ulcz Adél szőlész-borász is értékelt

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Huszonharmadik alkalommal értékeltek borokat Kálozon. A borpavilon már az ebéd idejére megtelt emberekkel, akik a főzősátras asszonyok remekeit, a bográcsos pörköltek elfogyasztását követően együtt várták az eredményhirdetést. A rendezvény az Orbán-szobor megkoszorúzásával kezdődött, az emlékművet Nemes Gyula lelkész és Tornyai Gábor plébános áldotta meg. A rekordszámú, 131 borminta tizenkét településről érkezett.

Herczeg Gyöngyi (hátul), az Észak-Tolnai Hegyközség hegybírója és Bernáth-Ulcz Adél szőlész-borász is értékelt
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Szabó Gábortól, a borbarát egyesület elnökétől megtudtuk, 19 dicsérő, 38 bronz, 49 ezüst és 25 arany minősítést osztottak ki, köztük hat „nagyaranyat”. A legjobb kálozi fehérbor Sennyei Istváné (juhfark), a legjobb kálozi vörösbor Szabó Gáboré (cabernet franc) lett. A helyi különdíjat Czövek Gyula vitte el (vegyes vörös). A verseny legjobb fehérbora (rajnai rizling) a soponyai Kovács Mihályé lett, a legjobb vörösbort (kékfrankos) a pálfai Markó Norbert készítette, a különdíjat a táci Pál Jenő érdemelte ki (cabernet franc).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában