fáklyás menet

2018.05.27. 15:04

Stílusosan búcsúztak a geósok

Veteranisszimuszok és ultra szupra veteranisszimuszok, vagyis öregdiákok közreműködésével zajlott szombaton este a "geósok" valétálása a belvárosban. A geoinformatikus hallgatók fáklyás menettel búcsúztak. 

S. Töttő Rita

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának valétálását, vagyis ballagását szombaton tartották Székesfehérváron. Idén huszonnégy geoinformatikus hallgató végzett és búcsúzott az Alma Matertől, amely különleges és látványos eseménynek számított a belvárosban. Az énekkel kísért fáklyás felvonulás az iskolától a Városházáig tartott.

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A hallgatókat Mészáros Attila alpolgármester búcsúztatta, Epresi Konrád pedig a végzősök nevében köszönte meg a városnak azt, hogy Székesfehérvár szívébe zárta intézményüket. Stílusos elköszönés volt ezúttal a geósoké: az évfolyamkorsóból mindannyian kortyoltak egyet, majd pedig összetörték, hogy darabjai az egyetemi évek emlékévé válhassanak. Az esti korsós rituálé fiú és lány valétánsoknak egyaránt kötelező búcsúztatási elem volt – melyből persze senki nem is akart kimaradni. A barna egyenruhás fiatalok ezek után a Pirosalma utcai intézményben valétabállal zárták iskolás éveiket és a búcsúzást egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában