Az alapítvány borral köszönte meg a segítséget

2018.06.12. 08:00

Először adták át a Wekerle Emlékbor Vándordíjat

Szombaton, az Ezerjó Borünnep alkalmával nyújtották át először a Wekerle Emlékbor Vándordíjat.

B. Kiss László

A díjat Buza Ernő (jobbra), az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át

Fotó: Hrubos Zsolt

Az Ezerjó Borünnep zenés borkóstoló volt a Lamberg-kastély díszudvarán, a Wekerle alapítvány által létrehozott díjat pedig a móri Molnár Borház Kft. képviselője vehette át. Az alapítvány célja, hogy ápolja Wekerle Sándornak, a dualizmus legendás államférfijának az emlékét, szellemiségét. Ezt szolgálja az alapítvány által alapított két új díj is. A Fiatal Szakemberek Wekerle Sándor innovációs díjára június végéig várják a jelöléseket.

A díjat Buza Ernő (jobbra), az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át
Fotó: Hrubos Zsolt

A vándordíjat a móri borvidék borversenyén ítélték oda. Az alapítvány az emlékborból az első öt, sorszámozott palackot olyanoknak ajándékozta, akik a legtöbb segítséget nyújtották. Ők a következők: Törő Gábor országgyűlési képviselő; Fenyves Péter polgármester, Svéhlik Csaba professzor, a kuratórium volt elnöke, valamint Szűcs Ferenc és Nagy Sándor ügyvezetők. A hatos számú palackot a vándordíj kisplasztikájának alkotója, Mosberger Róbert kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában