Hetvennél több nyugdíjast láttak vendégül

2018.06.21. 07:30

Finom falatok, jó társaság, születésnap Öreghegyen

A hőségben is kitartóan szolgáltak föl társaiknak az idősek az öreghegyi nyugdíjasok félévzáró rendezvényén.

Bokros Judit

Kemencében is sült húsokkal, süteménnyel, jó szóval fogadták az időseket

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Frissen készült, fűszeres, gusztusos húsokkal várták az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjait szerdán kora délután az Öreghegyi Közösségi Ház kisebb udvarán. A hagyományos félévzáró eseményt idén először rendezték ezen a helyszínen, hiszen az Östör Annamária önkormányzati képviselő közbenjárásának köszönhetően tavaly elkészült kemence kiválóan alkalmas kerti sütésekhez. A csirke- és sertéshúsok elkészítését Antalné Marika vállalta, akitől megtudtuk: hetvennél több főre sütött, a finomságokat pedig szósszal, savanyúsággal, kenyérrel kínálták.

Kiss Lászlóné klubvezető elmondta, hogy alapvetően százhúsznál több tagjuk van, ám most nem tudott mindenki elmenni a rendezvényre. Ilyenkor, a félévzárók során köszöntik egyébként azokat, akiknek az elmúlt negyedévben volt a születésnapjuk. Egyik tagjuk nemrég töltötte be a 85. életévét, viszont ő sem tudott jelen lenni.

Kemencében is sült húsokkal, süteménnyel, jó szóval fogadták az időseket
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A klub tagsága év közben igen aktív: kiveszik a részüket a kulturális és egészségmegőrző programokból, ha tudnak, önkénteskednek, vetélkedőkön szerepelnek. A nyáron két hónap szünet következik, ám – derült ki Kiss Lászlóné szavaiból – júliusban sokan összejönnek egy-egy öreghegyi fagylaltozás kedvéért. A szerdai eseményen az ételek mellé némi frissítő, bor is járt, hogy lehessen szomjat oltani a trópusi hőségben. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel Horváth Csaba és Deák Lajosné önkormányzati képviselők is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában