Szakmai előadásokkal megspékelve

2018.08.03. 17:58

Munkagépek show-ja zajlott Lajoskomáromban

A Lajoskomárom határában fekvő földterületen ritkán jár egyszerre annyi ember, mint amennyi pénteken az egyik cég által rendezett gépbemutatón megfordult.

Szanyi-Nagy Judit

A munkagépek nem a színpadot, hanem a földet szántották fel – a szervezők és a résztvevők nagy örömére

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A helyi, környékbeli és az ország több pontján (például Győrben, Makón) munkálkodó gazdák, valamint családtagjaik is Lajoskomáromba látogattak, hogy testközelből tapasztalhassák meg a modern munkagépeket. Mint Markó Lászlótól, a rendező cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a helyszínen a gazdák számára az is kiderült, hogy a gépek megfelelnek-e az igényeiknek, hogy azokat hány lóerős traktorral tudják üzemeltetni, illetve, hogy az adott eszköz beleillik-e a gazdálkodásukba.

A munkagépek nem a színpadot, hanem a földet szántották fel – a szervezők és a résztvevők nagy örömére
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– A cég központja Győr, de Nyíregyházán, Szolnokon és Cecén is üzemel telephelyünk, ez utóbbit ráadásul a közelmúltban nyitottuk meg. Így adta magát, hogy egy olyan településen rendezzük meg a gépshow-t, amely Cecéhez közel található. Mindemellett előny volt az is, hogy Lajoskomáromban nagy a mezőgazdasági gépsűrűség – indokolta a helyszínválasztást a tulajdonos.

A szakmai előadásokkal megspékelt rendezvény fénypontja kétségkívül az ekéket, tárcsákat, vetőgépeket bemutató gyakorlati show volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában