A cirkuszosok aztán nem cicáztak

2018.09.06. 09:00

Nemcsak a gyermekeket, de kísérőiket is szórakoztatják

Anya, anya! Mindjárt kezdődik! – pördült elém nagy irammal egy izgatott kislány a Magyar Nemzeti Cirkusz vásártéri bejáratánál.

Szanyi-Nagy Judit

Néhány fiatal a szék alá bújt Don Christian bohóc elől, de a bátrabbak vele tartottak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

S milyen igaza volt: tizennyolcat ütött az óra, és nemcsak a közönség, de a fények és az est főszereplői is elfoglalták helyüket. Ez alól Lady Masallah énekesnő volt az egyetlen kivétel, aki a nézők között csillogtatta meg hatalmas tehetségét és orgánumát, azonnal kapcsolatba lépve a publikummal. A cirkuszosok aztán nem cicáztak – vagyis szó szerint értve: de –, belevágtak az első közös kalandba, és nagymacskákat tereltek a pódiumra. A színpadot egy tetején nyílt ketreccel vettek körbe, amely a nézőket megvédte ugyan az oroszlánok vészjósló mancslendítéseitől, de idomárjuk, Bruno Raffo és egy kolumbiai (kibiztosítatlan) artistaművész részéről bizony komoly odafigyelést igényelt a produkció.

A Gerling csoport akrobatái hétszemélyes piramist alkottak
a magasban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Cirkusz pedig nem létezik állatok nélkül, így a show alatt táncot jártak a tevék, zebrák, lámák, zsiráfok és elefántok, de az is kiderült, mennyi mindenre képes egy házi malac, valamint néhány szamár és kecske. Ez utóbbiak például libikókázni is tudnak. Sőt, az est sztárját, a lábain csíkos Lellét is bemutatta itt a Richter család, ami a Kenya nevű zebramama és a Levente nevű szamárpapa szerelemgyerekeként született meg Balatonlellén. Tán mondanunk sem kell: megjelenését hatalmas siker fogadta. De az ováció a közönség mögül érkező Gerling-artisták felbukkanásakor sem maradt el, akik biztosítóháló és -kötél nélkül táncoltak a magasban. Ugyanők zárásként a dupla halálkerékben is szaltóztak, azon pörögtek.

Néhány fiatal a szék alá bújt Don Christian bohóc elől, de a bátrabbak
vele tartottak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Az izgalomfokozásban a zene is segített, az élőzenekar bámulatos hangulatot teremtett a sátorban a közismert – és sokszor meglepő! – dalokkal. Az ifjabb Richter József cirkuszigazgató által vezetett állatshow alatt például a Tina Turnertől ismert „Simply the Best” (magyarul: egyszerűen a legjobb) csendült fel, melynek tartalmával bátran egyetérthettünk. S ahogy állatok, úgy bohóc nélkül sincsen cirkusz. A családapák csupán egyszer retteghettek a kiválasztástól, de a jelöltek – a tapsból és a hangos nevetésekből ítélve – megállták helyüket. Éppúgy, ahogyan a Magyar Nemzeti Cirkusz szerda esti produkciója: minőségi, vicces és látványos volt, nemcsak a gyermekeket, de kísérőiket is szórakoztatva. Szeptember 9-éig még találkozhatnak velük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában