felújítás Kívül-belül

2018.09.07. 07:05

Újra birtokba vehették a megújult Rákóczi óvodát a gyerekek

A 150 gyereket tanító és nevelő Rákóczi Utcai Óvoda külső és belső tere egyaránt megérett a felújításra. A hét csoport és elégedett szüleik hétfőn láthatták először a megújult intézményt valamint az új játszóteret az udvaron.

Palocsai Jenő

Csütörtökön délelőtt látogatta meg őket Cser-Palkovics András polgármester, Horváth Miklósné és Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselőkkel közösen, és minden korosztály számára ajándékot vittek.

Pályázat keretében újult meg az óvoda épülete.

Nem mindegy, milyen helyen hagyjuk ott a kisgyermeket, ha már ott kell hagyni. Csütörtökön a polgármester és önkormányzati képviselők is ellátogattak az intézménybe
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szakmailag sem elhanyagolható az az eredmény, hogy 200 nap alatt megoldották a tető hő- és vízszigetelését, a napelemek kiépítését, nyílászárók cseréjét.

 

Elengedhetetlen volt már a fűtéskorszerűsítés és az eddig felsorolt munkálatok mellett kicserélték a villanyvezetékeket és a szerelvényeket is. Nem maradt el a belső terek festése, a padlózat megújítása sem és a csaknem 392 millió forintos európai uniós forrás terhére az épület teljes akadálymentesítése is megtörtént. A bejáráson a fentieken kívül elhangzott továbbá az is, hogy Székesfehérvár Közgyűlése jövő pénteki ülésén tárgyalja a közbeszerzési eljárás kiírását, ha sikeresen zárul, akkor másik hét városi óvoda játszóeszköz-parkjának felújítására nyílik lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában