Folytatódik a Játékmester

2018.10.04. 11:00

Czirják Eszter könyvbemutatója volt a magyaralmási falunap nyitánya

Október elejére ígérték a Magyar­almáson élő, önismereti tevékenységet, családállítást is végző írónő könyvének megjelenését a könyvesboltok.

Palocsai Jenő

Baráti légkörben zajlott a beszélgetés a magyaralmási könyvtárban Fotó: Némethné Boros Ágota

Az írónő és vietnámi származású férje, Do Hong Nam mutatta be a még nyomdaillatú írásművet, amely a tavaly napvilágot látott Játékmester folytatásának tekinthető. Meglehetősen hosszú a címe: A nő, aki jobban szerette a kutyáját, mint az embereket. Több regény és még több novella van a fiatal írónő háta mögött, de a kezdetek óta kialakult módszeren nem változtatott. Mindig úgy dolgozik, hogy először a cím van meg, aztán kifolyik, néha egy szuszra, a történet a tollából.

A könyvespolcok közé értő közönség ült le

Varga Leonóra, a település polgármestere az iskolába helyeztette át a könyvtárat, így az egyszerre a tudás forrása a gyerekeknek és kulturális központja az Almáson élő közösségnek. Az összevonás praktikus gondolat volt, de az eredmények Némethné Boros Ágotának is köszönhetők, aki könyvtáros és művelődésszervező is egyben. A megnyitón ő köszöntötte a megjelent érdeklődőket, és ő mutatta be a szerzőt, majd annak párját. A baráti légkörben zajló beszélgetésre éppen annyi vendég jött el, ahány széket előkészítettek nekik. Gyorsan kiderült, hogy értő közönség ült le a könyvespolcok közé.

Baráti légkörben zajlott a beszélgetés a magyaralmási könyvtárban Fotó: Némethné Boros Ágota

Mindenki számára az volt az eddig olvasott könyvek üzenete, hogy nincs olyan helyzet és lelki mélypont, ahonnan ne lehetne felállni. A végén hosszú sor alakult ki az írónő asztala előtt, hogy megszerezzék a folytatást, vagy akár mind a két könyvet egyszerre.

A továbbiakban kirakodó­vásár, szüreti felvonulás és főző­verseny is volt. A színpadon a 21 Gramm Akusztik, majd a Viking zenélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában