Karácsony és újév között igazgatási szünet lesz

2018.11.09. 15:15

Zöldterület-fenntartás, városi ünnepek: ülésezett a sárbogárdi képviselő-testület

A sárbogárdi képviselő-testület az év végi ünnepek kapcsán a polgármesteri hivatal munkarendjét illetően december 27-ére és 28-ára igazgatási szünetet rendelt el.

V. Varga József

A fogyatékkal élők világnapját az idén december elsején köszöntik Sárbogárdon

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A testület pénteken délelőtt tartotta ülését a városháza dísztermében.

A szolgáltató társaság beszámolója szerint az adonyi székhelyű Dészolg Kft. 2013 októbere óta látja el Bogárdon a városüzemeltetés feladatait. A legösszetettebb munkát a 11 hektár nagyságú zöldterület fenntartása jelenti, amely a fűvágáson felül magában foglalja a levágott kaszálék összegyűjtését, a cserjék, fák gondozását, a falevél és a szemét gyűjtését. Szerződés szerinti városüzemeltetési feladat a játszóterek eszközeinek karbantartása és a játszóterek zöldterületének rendezése. A buszvárók takarítása, a hulladékgyűjtők ürítése is rendszeres munkát ad a társaság dolgozóinak; a téli időszakban jelentős feladat az önkormányzati közutak és a jelentősebb járdaszakaszok hó-és jégmentesítése is.

A fogyatékkal élők világnapját az idén december elsején köszöntik Sárbogárdon
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A közművelődési törvény újra szabályozta a települési önkormányzatok közművelődési feladatait és alapszolgáltatásait. A több helyen történő módosítás miatt a grémium hatályon kívül helyezte 2015-ös rendeletét, és új helyi rendeletet alkotott.

A képviselő-testület meghatározta a jövő évi városi ünnepek és rendezvények időpontjait és közreműködőit. Elhangzott, hogy a városi ünnepek és a Sárbogárdi napok fő felelőse az oktatási, közművelődési és sportbizottság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában