A móri radnótisok nyerték a versenyt

2018.12.10. 07:30

Vannak még, akik értik a szólásokat

Tizenhatodik alkalommal rendezett szövegértési és környezetismereti versenyt a Szarvas József által vezetett Bársony István Tagiskola. A vetélkedőn több kategóriában is összemérhették tudásukat a tanulók.

Palocsai Jenő

Három-három fős csapatokban versenyeztek a diákok

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Sokan indultak a szövegértési és környezetismereti versenyen, míg mások arról adtak tanúbizonyságot, hogy vannak még a mai gyerekek között is olyanok, akik otthon vannak a szólások és közmondások birodalmában, de az angol nyelv is bekerült a versenyszámok közé. A verseny megszervezését egyébként Bognárné Fodor Anita pedagógus vállalta magára.

Három-három fős csapatokban versenyeztek a diákok
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

A magyar nyelvi és szövegértési versenyen a megye 13 településéről összesen 16 három-három fős csapat mérte össze tudását, ahol a legeredményesebbnek a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola tanulói bizonyultak: Török Dorina, Koszka Fanni és Fersch Debóra. A gyerekek játékos, mozgalmas, olykor elgondolkodtató vagy éppen gyakorlatias feladatokat oldottak meg nagy lelkesedéssel és izgalommal. A felkészült, szoros mezőnyben 2. helyezett lett a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 3. lett a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Csákberényi Tagiskolájának csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában