felújításoktól a mini bölcsődéig

2019.02.06. 15:00

2019-ben is felújít és épít Szabadegyháza

A községi önkormányzat képviselő-testülete kedden nyílt ülést tartott a polgármesteri hivatal tanácstermében.

Sági Zoltán

Egriné Ambrus Andrea polgármester: „Idén korán elkészült a költségvetés”

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A tanácskozás napirendjén szerepelt a 2019. évi költségvetésről szóló rendelet elfogadása, a képviselő-testület munkatervének és a polgármester évi szabadságolásának megtárgyalása, a köztisztviselők teljesítménykövetelményeinek meghatározása, az energiatakarékos korszerűsítési kérelmek elbírálása és beszámoló az Adonyi Szociális Intézményfenntartó Társulás 2018. évi működéséről. A napirendi pontok után a bejelentések hangzottak el.

Jogszabályi kötelezettség alapján bölcsődét kell létrehozniuk

A pénzügyi bizottság a költségvetést közvetlenül a nyílt ülés előtt megtárgyalta és elfogadta, azt Borza András pénzügyi vezető az ülés kezdetén ismertette, a képviselő-testület pedig név szerinti szavazással, egyhangúlag elfogadta. A költségvetési főösszeg ennek értelmében bő másfél milliárd forint, amely a legnagyobb iparűzésiadó-befizetőtől mintegy 800 millió forintra számít 2019-ben. Ebből az állam szolidaritási hozzájárulás címén 238 milliót von el idén a településtől.

A testület ezután módosította a szociális tűzifáról szóló rendeletet. Az eredeti 1 köbméter helyett 1,5 köbmétert kap majd a 71 igénylő. Energiatakarékos korszerűsítésre 4 kérelem érkezett be. Ezek mindegyikét elfogadták, fűtés-korszerűsítésre, és nyílászárócserékre folyósítva a támogatást.

Egriné Ambrus Andrea polgármester: „Idén korán elkészült a költségvetés”
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A községnek jogszabályi kötelezettség alapján bölcsődét kell létrehoznia. Erre vonatkozóan a terveket elkészíttették, és a februárban induló Magyar Falu Programban a mini bölcsődére pályázatot nyújtanak be. Idén sor kerül még utcafelújításokra, iskolafelújítási közbeszerzés kiírására, valamint ultrahangos készülék beszerzésére is a nőgyógyászati rendelő számára, 6,2 millió forintért. A testület végezetül a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására 100 ezer forintos támogatást szavazott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában