a nagyközönség felé is nyitnak

2019.02.20. 09:50

Mézfesztivál és méhészek találkozója lesz a hétvégén

Sajtótájékoztatón ismertették kedden a II. Fejér Megyei Mézfesztivál és a XXXI. Országos Méhész Találkozó és Vásár programjait.

V. Varga József

Antal István, az apiterápiás ház vezetője

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Nagy Gyula, a Méhészek Fejér Megyei Egyesületének elnöke, Antal István, a fehérvári-mohai Apiterápiás Ház házigazdája és Kiss Balázs, az egyesület vezetőségi tagja ismertette az esemény részleteit. A megyei mézesek a múlt évben határozták el, hogy a szakma mellett a nagyközönség felé is nyitnak. Az Országalmánál pénteken huszonkét pavilonnal lesznek jelen, a méz és méhészeti termékek kóstoltatása és vására 10 és 19 óra között tart. A mézkirálynő vezetésével 17 órától tizenhat magyarországi, erdélyi és vajdasági mézlovagrend képviselői vonulnak fel.

Antal István, az apiterápiás ház vezetője
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Este a Szent Imre-templomban mézszentelő szentmisét celebrálnak. A szombati méhésztalálkozót és vásárt a Videoton Oktatási Központban rendezik, ahol több mint száz hazai és külföldi eszközkiállító, méhészbolt, kaptárgyártó és méhész kínálja majd termékeit reggel 8 órától. Az előadások kitérnek az éghajlatváltozás méhészeket érintő várható hatásaira, a bioméz térhódítására és az okos méhészkedésre. Szóba kerül az emberek, méhek, peszticidek és esélyek témaköre, valamint bemutatják egy londoni méhészkedés érdekességeit is. A rendezvényt este méhészbállal zárják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában