Sulis programkavalkád: foci, túra, számháború

2019.04.09. 07:12

Elindult a Zentais 7

Össznépi szavalással, énekléssel vette kezdetét hétfőn délelőtt a Zentai Úti Általános Iskola rendhagyó hete.

Majer Tamás

A megnyitón is műsort adtak egymásnak a diákok

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón, az iskola diákjai, tanárai és barátai színe előtt Kukucska Márta igazgatónő vitte a szót. Mint utóbb megtudtuk tőle, 460 diák jár ide, a tantestület 40 fős.

A Zentais 7 hétfőjén nyílt meg az iskolagaléria tizenharmadik kiállítása. Az eddigi tucatnyi alkalom során felnőttek műveit bocsátották diákszemlére, ezúttal azonban a zentais gyerekek rajzaiból, grafikáiból, barkácsolt alkotásaiból válogatták ki a legklasszabbakat.

A megnyitón is műsort adtak egymásnak a diákok
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A héten több tanulmányi versenyt is rendeznek, amelyre a város és megye több iskolájából jönnek „ellenfelek”. Hétfőn meg is volt az angol, illetve német fordítói vetélkedés, szerdán informatikai, pénteken magyar nyelvi logikai megmérettetés lesz.

Jön még egy focikupa, egy kerékpártúra a pákozdi Miska huszárhoz, egy játékos feladatokkal szegélyezett, az iskola környékének jobb megismerésére sarkalló ráchegyi túra, sőt egy számháború is.

A szintén ezen a héten esedékes ún. digitális héten a barokk stílusba merülhetnek bele a diákok.

A pénteki záróakkordot egy páratlan kulturális bemutató jelenti, amely a Köfém Művelődési Házban lesz. Minden évben a páratlan évfolyamok lépnek színpadra. Sok jelenet, produkció lesz, előzetesen három felvonásra bontották a műsort. Itt adják át a tantestület egyik kiváló tagjának a Zentais Gyűrűt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában