2019.04.18. 07:02
Mester és tanítványa elnevezéssel rendeztek háziversenyt a Deák iskolában
A verseny tulajdonképpen a korábbi Gasztrocsata néven futó megmérettetés folytatása.
A szakácsoknak egy kétfogásos menüt kellett elkészíteniük, csirkehúsból
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap
Ilyenformán a szakács-, a cukrász- és a pincértanulók 11. alkalommal mérhették össze tudásukat. Idén a cukrászoktól egy pohárdesszertet vártak, a szakácsoknak egy kétfogásos menüt kellett elkészíteniük, az egyetlen alapanyag-megkötés a csirke volt – minden induló egy egész csirkét kapott, abból kellett megalkotnia az előételt vagy levest, illetve az azt követő főfogást. Esetükben a zsűri azt is figyelte, hogyan történik a hús elsődleges feldolgozása. A pincérekre a szakmai teszt kitöltése után az elkészült ételek és desszertek felszolgálása várt.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/WvpuV4DTvX9yn_H10Gna4DBXQHaovcOBaJvsOLatA6U/fill/1470/1175/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YyMjIwYjEwMmE4NTRlZGJiNzdmMmFmMzM5ZTNkNzJm.jpg)
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap
Mindhárom kategóriában 3-3 tagú, komoly szakemberekből álló zsűri értékelte a versenyzőket, akiknek három órájuk volt az ételek és a desszert elkészítésére. A munkafolyamatban – természetesen kizárólag szóbeli utasításokkal, javaslatokkal – a diákok munkahelyi mesterei is részt vettek.