Oklevelek, emléklapok átadásával is köszönetet mondtak

2019.07.08. 07:50

Születésnapos Fehérvári Polgárok

A város jelentős civil szervezete, a Fehérvári Polgárok Egyesülete ünnepelte 25. évfordulóját szombaton a Városháza dísztermében.

Bokros Judit

Palkovics Lajos és Cser-Palkovics András kölcsönösen köszönetet mondtak egymásnak Fotó: Nagy Norbert

A műsort a Hungarikum együttes kezdte, amely természetesen születésnapi köszöntővel is készült. A Fehérvári Polgárok Egyesülete annak idején érdekközösségként alakult, idővel pedig a fehérvári civil élet egyik legjelentősebb szereplője lett. A huszonötödik születésnapon jelen volt Cser-Palkovics András polgármester, aki köszöntőjében elmondta: a szervezet a lokálpatriotizmus miatt jött létre, s ma is azt képviseli. Olyan közösséget alkotnak, amely kellett ahhoz, hogy Fehérvár fejlődni tudjon.

Palkovics Lajos és Cser-Palkovics András kölcsönösen köszönetet
mondtak egymásnak Fotó: Nagy Norbert

Fontos feladatuk még az, hogy a tágabban vett közélet nyugalma fölött őrködjenek, s képviseljék azt, ami az újra és újra fölmerülő problémák mellett összeköt, vagyis például Fehérvár szeretetét. A polgármester ezután ajándékot, emléklapot adott át az egyesület elnökének, Palkovics Lajosnak.

Az elnök beszédében emlékeztetett az elődök munkájára, hiszen annak is köszönhetően érhették meg a 25. évüket. A kezdeti célokhoz, feladatokhoz tettek hozzá újakat, a tagok segítségével. Továbbra is fontos számukra a hagyományőrző és gasztronómiai programok szervezése (például: tojáskút állítása, Katalin-napi ünnepség), amelyekre sokan kíváncsiak.

 

Palkovics Lajos ezután oklevelet adott át a polgármesternek, majd további okleveleket osztott ki Koszpek Valéria és Major László alapító tagoknak. Szintén oklevelet kapott Olasz Istvánné elnökségi tag, a tagságból pedig Soós Lászlóné és Liszt Edit.

Az eseményen filmvetítés is volt, amelyből a kezdeteket is megismerhettük. A kötetlen ünneplés később a Felsővárosi Közösségi Házban folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában