RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia

2019.08.03. 07:00

Egy csendes oázis a Gyümölcs utcában

Ambulanciánk, itt a Gyümölcs utcában egy csendes oázis, ahova feltöltődni járnak az emberek: a fiatalok, párok, házaspárok, szülők és gyerekek, családok, szenvedélybetegek és hozzátartozóik – mondta el Farnas István Géza intézményvezető.

V. Varga József

– Az alkohol-, kábítószer-, játék-, szex- és pornófüggők, vagy a függőségektől teljesen szabadon élők fejlődni jönnek hozzánk, kapcsolódni vágynak, letenni a terheket, megszabadulni a régi szokásoktól, és új prioritásokat, célokat megfogalmazni, illetve megújulni, valamint lelkileg felfrissülni – folytatta a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia intézményvezetője.

A megkeresések számának növekedésével új szolgáltatási elemekkel bővültek.

Tematikus csoportokat indítottak, például veszteség-feldolgozó, szülő és párkapcsolati csoportokat.

A RÉV munkatársai Spányi Antallal és Cser-Palkovics Andrással
Fotó: Nagy Norbert

Növelték munkatársaik létszámát, hogy hatékonyabb módon tudjanak részt venni a szenvedélybeteg-ellátásban, valamint az oktatási intézményeken és a rendezvényeken keresztül a megelőzésben.

– Püspök atya támogatásával még 2017-ben négy új terápiás szobával bővült a RÉV, és az udvaron parkolót alakítottunk ki. A kerti terasz az idén készült el, ahol kisebb létszámú csoportfoglalkozásokat tarthatunk – tette hozzá Farnas István Géza.

 

– A napfényes, mosolygós napok arra is rádöbbentenek bennünket, hogy figyeljünk azokra az embertársainkra, akiknek mindezekből kevesebb jutott – fogalmazta meg a többi között Cser-Palkovics András.

– Békességet e háznak, és minden lakójának! – kérte végezetül Isten áldását Spányi Antal megyés püspök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában