Több zöldet, árnyékos padokat

2019.08.17. 07:00

Az Akóts-malom is szóba került a nyílt ülésen

Rendes ülést tartott pénteken 8 órai kezdettel a város önkormányzatának Közgyűlése.

Sági Zoltán

Az Akóts-malom Európában egyedülálló faszerkezetes épület, amelyet nem kellene romlani hagyni Fotó: FMH-archív

A Városháza Dísztermében megtartott nyílt ülésen a 20 fős testületből 19 fő jelenlétében határozatképes közgyűlés elsőként egy új napirendi pont felvételéről döntött. A Juhász László képviselő által benyújtott javaslat a nyílt ülés utolsó napirendi pontja utánra került beillesztésre.

Egyúttal egy tervezett napirendi pont törléséről is döntöttek, mert az egészségügyi alapellátások körzeteinek kialakításáról szóló önkormányzati rendelet módosításához nem érkeztek meg a szakhatósági vélemények. A javaslat így átkerült a szeptemberi közgyűlés napirendjére. Ezután 10 napirendi pont zárt ülésen történő tárgyalásáról döntöttek.

Az Akóts-malom Európában egyedülálló faszerkezetes épület, amelyet nem kellene romlani hagyni
Fotó: FMH-archív

A 6. napirendi ponthoz (amelyben az önkormányzati tulajdonban lévő vagyont érintő döntések meghozatalára vonatkozó javaslatokat fogadott el a közgyűlés) képviselői hozzászólásra jelentkezett Horváth Miklósné. Kifejtette: az Akóts-malom Európában egyedülálló faszerkezetes épület, amelyet – mint fogalmazott – nem kéne átadni a romlásnak.

Azt javasolta, hogy az önkormányzati tulajdonú, és most vagyonkezelésből az önkormányzathoz visszakerülő épületet műszaki szakember jelenlétében vegye vissza a város. Készüljön állapotfelmérés az ipartörténeti ritkaság visszavétele és üzemeltetésbe adása előtt. Juhász László utolsó pontként beillesztett javaslata – amely szerint a nemzeti ünnepeken a Belváros és annak környezete legyen fellobogózva – határozati javaslat nélkül érkezett, amelyet azonban a képviselői előterjesztés alapján a hivatal elkészített, a közgyűlés pedig megszavazott. A továbbiakban Ráczné Földi Judit egy nemrégiben a József Attila utcában átadott járdarész építési minőségét vitatva fogalmazott meg szóbeli kérdést. Erre válaszolva Bozai István városgondnok közös terepbejárásra invitálta a képviselőt az esetleges további minőségi kifogások maradéktalan feltérképezése érdekében.

Több nemzeti zászlót – erről is szó volt a közgyűlésen
Fotó: archív

A nyílt ülésen Horváth-Tancsa Ágnes bejelentés keretében számolt be a „Szólj bele” faházban rögzített hangfelvételek tapasztalatairól.

Egyebek mellett elmondta: általános tapasztalat, hogy a felkapott napi politikai témák nem jönnek szóba a hangfelvételeken. Inkább több zöldet, árnyékos padokat, palotavárosi közösségi házat és sportlehetőségeket kértek a megszólalók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában