Családi nap a szépítésért

2019.08.21. 07:45

Versenyek, előadás, kiállítás is lesz a nyár utolsó napján Ráckeresztúron

Pálinkafesztivál, csülökfőző verseny és számos érdekes program várja a település lakóit augusztus 31-én, szombaton, a Hősök téri iskolaépület környékén.

Gajdó Ágnes

Kézműveskedni is lehet majd, úgy, mint a majálison

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Augusztus harmincegyedike ebben az évben mozgalmas nap lesz a ráckeresztúriak életében. A korán kelők legalábbis sok élményre számíthatnak, mert a programok már 8 órától elkezdődnek. A szervezőtől, Radócz Barnától megtudtuk, hasonló családi napot rendeznek, mint május elsején, ugyanis a versenyek nevezési díjából befolyt összeget a község fejlesztésére, szépítésére fordítják. A vakációt búcsúztató napon hagyományteremtő céllal darts- és pingpongversenyt hirdetnek, melyek nyertesei érmet és oklevelet kapnak.

Herkli Istvánné és az óvoda dolgozói irányításával egész nap lehet majd kézműveskedni, kosarat fonni. A gyerekek sorversenyeken bizonyíthatják, hogy nem puhultak el teljesen a nyáron. A kisebbek az ugrálóvárat vehetik birtokba, vagy épp csillámtetoválást készíttethetnek. Festménykiállí­tást is szerveznek, amely a vi­zu­ális élmények sorát gyarapítja. A rendezvényen bemutatkozik a Baracskai Dráma Klub, a Sissi című előadásukból adnak elő részleteket. Fellép a helyi iskola színjátszó szakköre, s a közösségi rendezvényeken mindig aktív, jó kedélyű tagokból álló Mákvirág Tánccsoport Egyesület. Lesz lufibohóc, s meglepetésprodukció is várható hölgyek részére, de hogy ez mi lesz, egyelőre még titok.

Kézműveskedni is lehet majd, úgy, mint a majálison
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Délben kerül sor a pálinkaversenyre. A főzőversenyen – amely 8 órakor kezdődik – tizenkét csapat részvétele várható, s fél egyre el kell készülni az étellel. Szigorú zsűri bírálja majd el a csapatok csülökből készült különleges főztjét. Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Zöld Erdő Vadásztársaság, az óvodai, iskolai dolgozók csapata mellett magányszemélyek is indulnak, hiszen sokan nemcsak szórakozni vágynak, de tenni is szeretnének a településért, ahol élnek.

A helyszínen támogatójegy is vásárolható. A szervezők vallják: sok kicsi sokra megy, s a kellemest érdemes összekötni a hasznossal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában