Mindenkinek jólesett a társasági élet

2019.10.08. 07:25

Ismét kizökkentek a mindennapokból a cecei idősek

„Nagyon örültem a beszélgetésnek!” – búcsúzott nagy mosollyal az arcán Kovács Lászlóné Irénke néni, miután a rendezvény végén pár szót váltottunk.

Szanyi-Nagy Judit

Kovács Lászlóné Cece legidősebbje Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A település legidősebb lakója, a 90. életévét betöltött Irénke néni hosszú évek óta Cecén él már, jelenleg több mint hatvanéves fiával tölti mindennapjait egy fedél alatt. Barátnője, Oláh Imréné Mariska néni jövőre ünnepli kilencvenedik születésnapját – idén versekkel örvendeztette meg ismerőseit.

– Mariska néni nagy versmondó hírében áll, már kiskora óta mindenki tudja róla: szeret szavalni. Nemcsak felolvassa ezeket a műveket, de számtalan verset fejből is tud idézni, a mai napig szívesen foglalkozik verstanulással – mesélt a fellépőről Vajai-Kovács Viktória művelődésszervező. Sebestyén Éva szervező hozzátette: Mariska néni a keresztrejtvények megszállottja is.

Rajta kívül Pál Tamás, a veresegyházi Veres 1 Színház társulatának tagja adott műsort a közel száz vendég nagy örömére. A megjelenteket nem mellesleg a szervező önkormányzat nevében Fazekas Gábor polgármester is köszöntötte.

Kovács Lászlóné Cece legidősebbje
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát, örültek, hogy ismét közösségben lehettek és kiszakadhattak a szürke hétköznapokból – értékelt Viktória, aki másodmagával az idősek helyszínre szállításában is segédkezett.

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult, amelyhez kísérőként sáregresi sütemény, házilag készített szendvics, valamint a vízen, üdítőn és boron kívül egy vendég által hozott házi gyümölcslé is dukált. Mindeközben pedig a negyedik osztályos tanulók rajzait is megcsodálhatták az idősek egy minikiállítás keretében – az alkotások témája a következő volt: mindennapok a nagyszülőkkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában