45. évforduló

2019.10.07. 07:30

Párbeszédek zsivaja a zajtalan színpadon

A Civilek Házában ünnepelte a Siketek és Nagyothallok Országos Szövetségének (SINOSZ) Fejér megyei szervezete fennállásának 45. évfordulóját.

Palocsai Jenő

A jubileumi rendezvényen eljátszott színdarabban a négy szereplő élethelyzeteket mutatott be a közönségnek. A SINOSZ megyei elnöke, Müllek Róbert is az előadók között Fotó: Pesti Tamás

A SINOSZ azzal a céllal jött létre majd’ fél évszázada, hogy a hasonló problémákkal élők számára különféle programokat, kirándulásokat szervezzen, illetve hogy jogi és egyéb ismeretekkel, jelnyelvi tanfolyamokkal segítsék a tagokat. Az érdekvédelmi szervezet munkájának köszönhetően a tagok heti szinten találkozhatnak egymással, erősítve ezzel is az összetartozásukat.

Müllek Róbert, a megyei szervezet elnöke üdvözölte a megjelenteket a siketek világnapjához kapcsolódó jeles napon, és köszönetet mondott a város támogatásáért.

A jubileumi rendezvényen eljátszott színdarabban a négy szereplő
élethelyzeteket mutatott be a közönségnek. A SINOSZ megyei elnöke,
Müllek Róbert is az előadók között Fotó: Pesti Tamás

Válaszul a város első embere, Cser-Palkovics András azt mondta a Civilek Házának színpadán: – Nagy öröm számomra, amikor azt látom, hogy a szervezet valóban közösségként működik, és segít mindenkit, aki ennek részévé válik. – Ezt követően a polgármester emléklap átnyújtásával tette ünnepélyesebbé a jubileumi születésnapot.

Az eseményen azok is kaptak elismerést, akik régóta és önzetlenül dolgoznak az érdekvédelmi szervezet működéséért.

A nézőtéren ülők a Voila Jelnyelvi Társulat, valamint Alex, a mágus és a Dvorák és Patka Színház pantomim-előadását nézhették meg. Kámán Orsolya társulatvezető egy éve dolgozik négy nagyothalló színésszel. A szakember elmondta, hogy többet kell gyakorolniuk a színészeknek a próbák során, ugyanis nehezebben fordítanak le szimbólumokat.

A színdarabban négy, egy helyre bezárt szereplő játszott el több élethelyzetet, és a három színésznő mellett maga a megyei elnök, Müllek Róbert is a szereplőgárda tagja volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában