Fejtörős órák és bemelegítő jógázás

2019.10.14. 07:15

Új készségfejlesztő tanterem a Farkasvermi úti iskolában

Elsős, másodikos, harmadikos és negyedikes diákok részvételével bemutató tanórát tartottak csütörtökön a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájának új tantermében.

Majer Tamás

2019.10.10.Bemutató óra a Szárazréti Általános Iskola képességfejlesztő teremben. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejtörő – Készség- és Képességfejlesztő nevet viselő színes-pompás szobát Szigli István, Feketehegy-Szárazrét (itt van a suli) önkormányzati képviselőjének támogatásával, tehát városi költségvetési forrásból, 4 és fél millió forintból újították fel, csinosították ki és pakolták tele játékokkal az új tanév kezdetére. Szigli István lapunknak kifejtette, bár az oktatás alapvetően állami feladat,

elemi, hogy minden közösség foglalkozzon saját iskolájával!

– A mi gyermekeink, a mi unokáink járnak ide – fogalmazott Szigli István, aki megerősítette, törekszik rá, hogy a feketehegy-szárazréti iskola a közeljövőben önállóvá váljék. Arról is beszélt, hogy sok új pedagógus kezdte el „náluk” a munkát szeptemberben, a nyitott álláshelyekre nagy túljelentkezés volt. A képviselő szerint ott, ahol megfelelőek a körülmények a pedagógusok számára is, nincs tanárhiány.

Vissza a Fejtörőbe! Ludmanné Szecsődi Katalin tagintézmény-vezető lapunknak elmondta, egy interaktív, érintőképernyős panel segíti a játékos oktatást itt – fontos a gyerekek digitális kompetenciájának mihamarabbi elősegítése –, valamint se szeri, se száma társasjáték.

A gyerekek kommunikációs és kudarctűrő képessége, memóriája, térlátása is fejlődik a fejtörős játékok révén
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem akármilyenek, gondosan olyan játékokat választottak ki, amelyek segítik a gyerekek matematikai, logikai gondolkodásának elmélyülését, kombinatorikai látásmódjának serkentését, verbális és vizuális képességeik emelését. A kódolást tanító játékokkal még a számítógépes programozás alapjaiba is bekukkantanak.

A fejtörős órákat, ahogy máskor is, a bemutatóóra alkalmával is testi-lelki, feltöltő ellazulás segítette: Bódis Veronika irányította a bemelegítő jógázást.

 

– Elmondhatjátok, hogy lógtunk az órán – hangzott el egy tréfás kiszólás az egyik nyújtó gyakorlat közben Vera „néni” részéről.

– Ezen foglalkozások révén a diákok számos képessége fejlődik: az együttműködés, a segítőkészség, a tolerancia, a kommunikációs, a kudarctűrő képesség, a memória, a térlátás, a fi gyelem – hangsúlyozta lapunknak Ludmanné Szecsődi Katalin. – Az a célunk, hogy kreatívan, kritikai érzékkel és vállalkozókedvvel szerepeljenek itt a gyerekek – tette még hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában