A bankszektorból érkezhet a harmadik

2019.10.25. 07:05

Új név szerepel a fehérvári alpolgármesterek közt

Cser-Palkovics András csütörtökön a Városháza kis tanácstermében adott tájékoztatást azon személyi és szervezeti javaslatairól, amelyeket a pénteki alakuló közgyűlésen terjeszt a testület elé.

Sági Zoltán

Cser-Palkovics András

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Elérkezett a pillanat, amikor néhány titokról a leplet lerántjuk – kezdte csütörtök délutáni sajtótájékoztatóját a harmadszor is újraválasztott polgármester.

Mint ismeretes: múlt vasárnap 16 órakor véglegessé vált az önkormányzati választások végeredménye. Így lehetővé vált az alakuló közgyűlés öszszehívása, mégpedig pénteken 14 órára.

A tájékoztatón Cser-Palkovics András elmondta: három alpolgármesteri tisztséget betöltő személyre tesz javaslatot. Róth Péter és Mészáros Attila mellett Lerner Zsolt gazdasági szakemberre. Utóbbi neve a városban 2017 nyarán vált ismertté, az „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázat előkészítésére létrehozott szakértői munkacsoport tagjaként.

Cser-Palkovics András
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Róth Péter általános polgármester-helyettesként felelne a társadalmi kapcsolatokért, a közbiztonságért és az idegenforgalomért – a várospolitika feladatkörei mellett. Mészáros Attila a szociális és egészségügyi területtel, a sport- és ifjúsági ügyekkel foglalkozna. Feladatkörébe kerülne még az önkéntesség, azaz a városért egyre nagyobb számban tenni akaró helyiek ügye, ami a jövőben nagy hangsúlyt kap. Hozzá kerülne a városüzemeltetés és a közlekedés. A bankszektorból érkező Lehrner Zsolt a város gazdasági kapcsolataiért, gazdasági társaságainak működtetéséért felelne – a fejlesztési stratégiák, valamint a klímavédelem és környezetvédelem feladatai mellett. A polgármester saját hatáskörében maradna a költségvetés, a kultúra és a városfejlesztés. Bizottság négy alakulna. A pénzügyi és jogi bizottságot ellenzéki képviselő irányítaná elnökként, a demokrácia szabályainak megfelelően, az ellenőrzési feladatokra való tekintettel. Ezen túl humán, stratégiai fejlesztési és városüzemeltetési bizottság jönne létre. Az ellenőrzési tevékenységet ellátó tanácsnoki pozícióra ellenzéki képviselő kapott felkérést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában