Négy főt számlál az ellenzéki frakció

2019.11.08. 07:20

Teljes a közgyűlés struktúrája

Csütörtök reggel rendkívüli közgyűlés volt a városházán. Többek között bizottsági tagokról szavaztak az önkormányzati képviselők. Vitától nem, eskütételtől hangos volt a Díszterem.

Majer Tamás

Konszenzusos személyi döntések születtek Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Összesen huszonhét nem képviselő bizottsági tagságát szentesítette a testület. (A jelölések már korábban megtörténtek.) Ezenkívül további két tanácsnoki kinevezést is megszavaztak: Barlabás András önkormányzati képviselő a közlekedési, Fazakas Attila pedig a közmű-szolgáltatási ügyek tanácsnoka lett. Így összesen tizenöt tanácsnok van már a huszonegy fős testületben, számos terület kap felelőst. Cser-Palkovics András polgármester a közgyűlés utáni nyilatkozatában arról beszélt, hogy ez a rendkívüli ülés tulajdonképpen az új ciklus első, az alakuló közgyűlés folytatása volt. – Teljes egészében felállt az alpolgármesteri, bizottsági és tanácsnoki struktúra – mondta, s kiemelte, hogy az egyeztetések után konszenzusos döntések születtek. – Ahogy már ciklusok óta van, az ellenőrző tevékenységi jogköröket ellátó bizottsági elnöki, illetve tanácsnoki pozíciókat ellenzéki politikusok töltik be – tette még hozzá.

Konszenzusos személyi döntések születtek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fontos még, hogy megalakult az ellenzéki frakció, amely a DK, a Jobbik, a Mindenki Magyarországa, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös listájáról bejutott képviselőket tömöríti. Ráczné Földi Judit lett a frakció vezetője. A tizennégy főt számláló Fidesz-frakció egyébként, amelyet Molnár Tamás önkormányzati képviselő vezet, már az előző közgyűlés előtt megalakult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában