Komplex programmal segítene

2020.01.08. 07:00

A környék településeinek polgármesterei is támogatják Molnár Tibor indulását

Molnár Tibor független képviselőjelöltet támogatja a Fidesz a megye 4. számú választókörzetében február 16-ra kitűzött országgyűlési választáson – jelentették be kedden Iváncsán.

FMH

A sajtótájékoztatón Molnár Tibor (középen) mellett jelen volt Bánki Erik, a Fidesz regionális igazgatója (balra) és Dorkota Lajos választókerületi elnök is Fotó: LI

Fotó: LI

Molnár Tibor jelenlegi iváncsai polgármester kiemelte, azért indul a februárban esedékes időközi országgyűlési képviselő választáson, mert saját bőrén tapasztalta az elmúlt két évben, milyen is az, amikor nincs valós képviselete egy településnek az Országgyűlésben. Hangsúlyozta, a térségnek nem szabadságharcosokra és hangzatos kijelentésekre van szüksége, hanem egy olyan emberre, aki testközelből és jól ismeri a választókerületi települések problémáit, s hajlandó tenni azok megoldásáért.

A sajtótájékoztatón Molnár Tibor (középen) mellett jelen volt Bánki Erik, a Fidesz regionális igazgatója (balra) és Dorkota Lajos választókerületi elnök is Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Molnár Tibor, mint elmondta, Iváncsán született, a mai napig is ott él. 2014-ben egyéni képviselőjelöltként indult a helyi választásokon, be is került a képviselő-testületbe, alpolgármesterré választották. 2017-ben időközi választáson lett polgármester, amely tisztségét a tavalyi voksoláson megőrizte. Kiemelte, a környék polgármesterei támogatják indulását, amit ezúton is megköszönt nekik. A kormánypártokkal való tárgyalásait siker koronázta, meg tudtak állapodni a fejlesztési elképzeléseiről, s ő pedig támogatja a kormány családvédelmi, gazdasági és migrációs politikáját. Ez az egyezség, mint mondta, olyan kölcsönös és jó megállapodás, amelynek eredményét megválasztása esetén a térségben élők élvezhetik majd. A Fidesz részéről Dorkota Lajos választókerületi elnök kifejtette: az elmúlt két évben nem volt olyan képviselő a térségben, aki települések vezetőit megkereste, és egyeztetett volna az esetleges problémáikról. Mint mondta, a Fidesz a választásra készülve egy olyan jelölt támogatását tervezte, aki békét, nyugalmat teremt, és véget vet annak a rombolásnak, amelyet az elmúlt két-három hónapban a jobbikosok okoztak.

Dunaújvárosban három fajsúlyos dolog foglalkoztatja a közvéleményt

Azért támogatják Molnár Tibort, mert az elmúlt hetekben nyolc körzeti település polgármestere is felsorakozott mögé, továbbá mert jól ismeri a térség problémáit. Míg a másik jelölt (a jobbikos Kálló Gergelyt a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd is támogatja) – mint mondta – budapesti, és csak turistaként gondol a térségre. A helyieket pedig helyinek kell képviselnie, amire szerinte Molnár Tibor alkalmas. Dunaújváros helyzetéről Molnár Tibor és Cserna Gábor, a Fidesz városi szervezetének elnöke kedden Adonyban tartott sajtótájékoztatót. Cserna Gábor méltatta egykori tanítványa munkáját. Kiemelte, a Fidesz tudja támogatni a településéért dolgozó és a térségért tenni akaró jelöltet, és a budapesti jobbikos jelölttel szemben bátran meri is ajánlani Molnár Tibort a választóknak. Mint mondta, Dunaújvárosban három fajsúlyos dolog foglalkoztatja a közvéleményt. Az egyik a Vasmű úti platánsor kivágása, a másik a nyugdíjasok pénzbeli támogatásának elvétele, a harmadik a vasmű helyzete, ahol a menedzsment a választások után nem sokkal több száz főt érintő elbocsátásokat helyezett kilátásba, és amely gyárat a környezetszennyezési anomáliák miatt a Jobbik szövetségese, az LMP akár be is záratna. Cserna Gábor – mint mondta – bízik benne, hogy egy hiteles személy képviselheti majd a térséget a parlamentben.

A legfontosabb a vasmű megmentésének kérdése

Molnár Tibor Adonyban arról is beszélt, hogy a településeken a belterületi utak és járdák felújítása, építése szinte mindenhol fontos kérdés. Konkrét példaként említette programjából a Perkátát Adonnyal összekötő út fejlesztését, Adony déli elkerülő útjának megépítését, a kulcsi egészségügyi központ és az Ercsiben található egykori laktanya megmentését is. Molnár Tibor január 13-ra kapott időpontot Pintér Tamástól, ekkor kiderül majd, hogy „Dunaújváros polgármestere a pártérdekeket vagy a város érdekeit helyezi-e majd előtérbe”. Molnár Tibor elmondta, mivel a kormánypártok őt támogatják, természetes volt, hogy Cserna Gáborral is egyeztetett. Hangsúlyozta, a legfontosabb a vasmű megmentésének kérdése: a gyárat nem bezárni kell, hanem megoldást találni a környezetszennyezési problémákra és az elbocsátások megszüntetésére. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha az állam tulajdonrészt tud vásárolni a vasműben, és így biztosítani tudja a problémák megszüntetését. Cserna Gábor hangsúlyozta, a választókerület településeinek élete összekapcsolódik Dunaújvárossal, gondoljunk csak a munkahelyekre, az oktatásra vagy az egészségügyi ellátásra. Ez – mint mondta – 2018-ig a parlamentben is erős képviseletet kapott, de azóta vákuum keletkezett: Pintér Tamás még mint országgyűlési képviselő nem törődött a választókörzetével. Kiemelte, Molnár Tibor egy komplex fejlesztési tervet tett le az asztalra, amelynek fejezetei a térség fejlődésének zálogai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában