Összefoglaló

2020.02.17. 09:57

Koronavírus, az év párja nyertese, iszkai vita – Ezeket olvastátok a múlt héten

Sok minden történt február második hetében is.

feol.hu

Koronavírus gyanúja Fehérváron

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályára kedden délután koronavírus gyanúval került be egy beteg. Több ott tartózkodó és a feol.hu olvasóinak állítása szerint elővigyázatosságból elküldték az osztályon várakozó hozzátartozókat, de a betegeket nem.

Szerda délután, az álhírek és pletykák megelőzése érdekében talán a fehérvári kórház is jobbnak látta állást foglalni a fehérvári koronavírus-gyanús esettel kapcsolatban: tehát kijelentették, hogy „sem a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, sem Magyarországon jelenleg nincs koronavírusos megbetegedés.”

Az év párja 2019 nyertesei

Közel 15630 szavazat érkezett a feol.hu és a Fejér Megyei Hírlap által szervezett Év Párja versenyen induló friss házasokra.

Év párja Játékunk sikere is mutatja, hogy nagy érdeklődés mellett mutatták meg boldogságukat országnak-világnak a szerelmesek. A megye számos pontjáról kaptunk esküvői fotókat, klasszikusokat és extrémebbeket is egyaránt.

A boldog győztesek fotói pedig ITT megtekinthetőek.

Vita az iszkai bánya körül

Újabb hírekkel szolgáltunk az iszkaszentgyörgyi kőbánya, illetve a közeli Csór-Iszka hegyen élők között feszülő krónikus egyet nem értésről is február második hetében.

Károly Ede, bányaügyi szószóló kereste fel lapunkat, hogy számot adjon az újabb történésekről, jóról-rosszról.

Fotó: FMH-archív / (Nagy Norbert)

Tavaly márciusban írtunk arról egy csóri testületi ülés után, amelyen Károly Ede mint helyi polgár felszólalt, hogy – elmondása szerint – a helyiek már 2018 nyarán szembesültek azzal, hogy a megszokott heti egy robbantás helyett szinte minden nap robbantanak a bányában, 24 órás üzemben, hétvégén, pihenőnapokon is.

Halálos kimenetelű baleset az M1-esen

Sajnos február második hete sem volt balesetmentes, bőven akadt dolguk a tűzoltóknak, rendőröknek és a mentősöknek. A legsúlyosabb baleset az M1-es autópályán a Óbarok térségében történt, ahol a sofőr nem élte túl az ütközést.

Fotó: police.hu

2020. február 12-én 8 óra 15 perc körüli időben halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 26 éves férfi Opel típusú személygépkocsival közlekedett, amikor Óbarok térségében a belső sávból a külsőbe kisorolva hátulról nekiütközött egy, forgalmi okból álló tehergépkocsinak. A sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Költöző fehérvári óvodások

Bölcsőde lesz a Mancz oviból. Bővül a Palotavárosi Tagóvoda, hogy több gyerek járhasson oda, megszűnik a Megyeház utcai ovi, az épülete visszakerül az egyházmegye használatába, s bezár a Watthay utcában lévő óvoda.

Az okok: Az ovik ilyetén csökkentésétegész egyszerűen az indokolja, hogy – amikor ezeket a sorokat is olvassa – 401 üres ovis férőhely van Fehérváron.

A polgármester arról beszélt, hogy a városban is érezhető országos óvodapedagógus-hiány kezelésére a fehérvári önkormányzat azzal a javaslattal fordul az emberi erőforrások miniszteréhez, hogy az óvodapedagógusi, illetve a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakok esetében a nyelvvizsga hiánya ne legyen akadálya a diploma kiadásának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában