pályázatok

2020.02.06. 07:20

Temetőfejlesztésre nyertek Dél-Fejérben

Fejér megye déli régiójában több település temetőfelújításról szóló pályázatát is pozitívan bírálták el.

Szanyi-Nagy Judit

A mezőkomáromi sírkertben is munkálkodni fognak a szakemberek

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Falu Program keretében a lajoskomáromi római katolikus plébánia 3,7 millió forintot, a mezőkomáromi római katolikus plébánia pedig 2,8 millió forintot nyert el az egyházi közösség tulajdonában lévő temető felújítására.

A mezőkomáromi sírkertben is munkálkodni fognak a szakemberek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Szemere János plébános a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: a dégi, a lajoskomáromi és a szabadhídvégi sírkertek korszerűsítésére is pályáztak, ám ezeket végül nem támogatták a döntéshozók.

Lajoskomárom esetében a közigazgatásilag a településhez tartozó Középbogárdon szépül meg a temető a közeljövőben. Itt térkő segíti majd a könnyebb közlekedést – értesültünk.

A középbogárdi temető is rendezettebb talajt kap – még az idén
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Mezőkomáromban is hasonló munkálatokat végeznek hamarosan – mondta el lapunknak a plébános. Hozzátette: bár a kivitelezési határidő hosszúnak mondható, mivel a munkákat egy-két hét alatt meg tudják valósítani a szakemberek, valószínűleg már tavasszal elkezdődhet és el is készülhet a térkövesítés, akkortájt látható lesz az új, járhatóbb útburkolat.

Persze mindez függ az időjárástól, valamint attól is, hogy a plébánosnak sikerül-e kivitelezőt találnia és megegyeznie vele. Úgy tudjuk, a szervezés már folyamatban van…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában