Olvasónk jelenti

2020.03.17. 15:36

Illegális szemétégetés történt Kulcson

Olvasónk a Temető utcában kapta lencsevégre a szabálysértő szomszédot.

Fotó: olvasó

A tüzek keletkezése, illetve azok továbbterjedése néhány egyszerű, de fegyelmezetten betartott óvintézkedéssel megelőzhető. Korábbi cikkünkben foglalkoztunk már a kerti hulladék égetésével kapcsolatos szabályokkal. Mint tudjuk, a háztartási szemét, veszélyes hulladék, építési törmelék (például műanyag, gumi, PET palack, újságpapír, ágymatrac, pelenka) égetése tilos, semmilyen körülmények között nem engedélyezett.

A katasztrófavédelem szakemberei évről-évre mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szabadtéri égetés szabályait minden ember megértse és betartsa, hogy elkerülhetők legyenek az olyan tűzesetek, mint nemrégiben Sárkeresztúron.

Ennek fényében érdemes vetni egy pillantást olvasónk fotójára, melyek kedden készültek Kulcson. Elmondta, a szomszédja műanyag PET palackokat, gumit és egyéb szennyező hulladékot égetett a kertben.

Fotó: olvasó

Mit lehet ilyen helyzetben tenni? A tűzesetről a jegyzői hivatalban kell bejelentést tennie az észlelőnek, a további szabálytalanságok elkerése végett pedig érdemes böngészni a katasztrófavédelem oldalát!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában