Koronavírus Fejérben

2020.04.05. 07:15

A bajban is összetartanak a fehérvári túrázók

A járványhelyzetre való tekintettel minden rendezvényt és túrát törölni kellett, ám az egyesületi tagok ebben a nehéz időszakban is összetartanak, segítik egymást.

Héjj Vivien

A tagok jelenleg úgy gondolják, legjobb esetben is csak ősszel kelhetnek újra útra

Fotó: Egyesület

A koronavírus időszaka a természetjárókat és a túrázókat is próbára teszi. A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület és a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség minden programját törölte, ám a közösség így is összetart. A rendszeres kommunikáció és egymás segítése, biztatása nagy segítséget nyújt a mentális egészség karbantartásához.

A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület saját szervezésű nemzetközi túrái és a hagyományosnak számító barangolások is a jövő évre tolódtak. A tagok jelenleg úgy gondolják, legjobb esetben is csak ősszel kelhetnek újra útra, de sajnos ez is még bizonytalan. A Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség szintén törölte a sárpentelei rendezvényeket és a teljesítménytúrákat is.

A tagok jelenleg úgy gondolják, legjobb esetben is csak ősszel kelhetnek újra útra
Fotó: Egyesület

Mindemellett az egyesületi tagok fontosnak tartják a közös programokon kívüli összetartást is és a kivételes körülmények között is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy segítség egymást, különösen azért, mert a tagok nagy része veszélyeztetett korú. A modern technikát segítségül hívva, online levelezéssel és a közösségi felületeken tartják a kapcsolatot, ezáltal nemcsak napi kapcsolatban vannak egymással, de ötletekkel is segítik a mindennapok hasznos eltöltését.

– Mindenki biztatja a többieket, hogy fel a fejjel! Körbeküldtem egy levelet, melyben leírtam, hogy most derül ki a közösségünk összetartása és ereje. Bárkinek bármire szüksége van, szóljon, írjon, és egész biztos megoldjuk – fogalmazott Asbóth Katalin, a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület elnöke.

Természetesen sokan unokáik körében tölthetik ezt az időt, ám a kertészkedés és más kikapcsolódás is része a tagok mindennapjainak. A nosztalgia szintén elmaradhatatlan: a régi túrák fotóinak felelevenítése sokakban tartja a lelket, bízva a mielőbbi viszontlátásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában