Koronavírus Fejérben

2020.05.07. 07:35

Virágba borulnak Székesfehérvár parkjai

Város­szerte javában zajlanak a parkosítási munkálatok. Három hét alatt életre kelnek a kopár virágágyások.

Héjj Vivien

Növényültetés a Vörösmarty téren: egynyári virágok kerülnek a megyeszékhely számos virágágyásába Fotó: Fehér Gábor / FMH

Fotó: gaborfeherphoto

Az élet számos területén változásokat hozott a koronavírus-járvány, ám környezetünk szépségének kialakítása, fenntartása a jelen helyzetben is fontos. A Városgondnokság munkatársai megkezdték a szokásos tavaszi parkfenntartási és karbantartási munkálatok elvégzését. Az előző évekhez hasonlóan idén is több mint kétezer négyzetméternyi virágágyást ültetnek be a kertészek egynyári virágokkal. A fajtaválasz­tásnál kiemelten fontos, hogy olyan város- és szárazságtűrő növények kerüljenek a parkokba, melyek a közvetlen napfénnyel szemben is ellenállóak.

Növényültetés a Vörösmarty téren: egynyári virágok kerülnek a
megyeszékhely számos virágágyásába Fotó: Fehér Gábor / FMH

A belvárosban zajló virág­ültetések jelenleg is ütemezetten haladnak, a munkálatok előreláthatóan május közepéig tartanak. A növényültetésekkel egyidejűleg a város nagyobb parkjaiban is megkezdték a tavaszi munkálatok elvégzését. Ebbe beletartozik a fűnyírás és a közterületen elhelyezett több mint négyezer pad karbantartása is. Az érintett területek időszakos lezárása a szakemberek számára lehetőséget ad arra, hogy a környezeti és karbantartási munkálatokat a megszokottnál rövidebb idő alatt, ütemezetten elvégezhessék. A város megszépítésén dolgozók munkájáért a napokban Cser-Palkovics András polgármester is köszönetet mondott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában