SZÉKESFEHÉRVÁR

2020.07.02. 07:10

Kígyózott a sor a Piac téri hivatalnál

Több tucat ember várakozott szerda reggel az egykori munkaügyi központ épülete előtt. A megnövekedett személyforgalomnak több oka is van, ugyanis nem csak a munkanélküliek keresik fel jelenleg az intézményt.

Héjj Vivien

Feltűnően sokan várakoztak az épület előtt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Többeknek is feltűnhetett, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya előtt több tucat ember várta, hogy sorra kerülhessen. A kormányhivataltól megtudtuk, a hónap első napjaiban jellemzően nagyobb az ügyfélszám, illetve a július 1-jétől induló Nyári diákmunka 2020 programra jelentkezők miatt szintén megnövekedett az ügyfélforgalom.

Feltűnően sokan várakoztak az épület előtt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A programban a 16–25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt. A program két pillérre épül: az önkormányzati diákmunkára, valamint a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén végezhető feladatokra. Lapunk értesülései szerint a megnövekedett ügyfélforgalom nem vezethető vissza nagyobb volumenű elbocsátásokhoz. A hivatalban egyszerre korlátozott számú ügyfelet fogadhatnak, ezért az épület előtt várakozók száma megnövekedhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában