Idén is eredményes az összefogás

2020.07.17. 07:50

Korszerű berendezések kerülnek Fehérvár három iskolájának udvarába

Az Arany EGYMI telephelyén komoly belső munkálatokat is végeznek.

Héjj Vivien

Tavaly óvodák udvarai újulhattak meg a programban Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap / Archív

Fotó: fmh_foto

Újabb városi intézmények újulnak meg a Közösségi értékteremtő program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű projekt keretében. A 2013-ban indult kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásával olyan feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára. Tavaly négy óvoda újult meg, melyek udvarára a javíthatatlan, balesetveszélyes játszóeszközök helyére új, modern létesítmények kerültek. Az óvodák után idén a felújítások az általános iskolákban folytatódnak. Ezen a nyáron a Székesfehérvári Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolák közül az Arany János EGYMI Budai úti telephelyén, a Zentai Úti Általános Iskola és a Hétvezér Általános iskola területén zajlanak felújítások. A cégek, az intézmények és az önkormányzat összefogásához idén a helyi tankerület is csatlakozott.

Tavaly óvodák udvarai újulhattak meg a programban Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap / Archív

– Így már három irányból támogatott a KÉPES program. Az elmúlt években számos intézményi felújítási munkát tudtunk segíteni, támogatni. 25 fehérvári és környékbeli vállalkozás vesz részt a programban támogatóként. Mindegyik résztvevő fél körülbelül 14-15 millió forint támogatást biztosít – vázolta Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, külön köszönetet érdemelnek a cégek, amiért idén, az ismert körülmények mellett is kivitelezhető a program. A kivitelezési munkálatokat idén is a városgondnokság szakemberei végzik. Bozai István ügyvezető kiemelte, a pandémia miatt kicsit később tudták elkezdeni az előkészületeket, így várhatóan szeptember végén fejeződik be a projekt, ám a munkaterületek elhatárolását a tanítás idején is biztonságosan megoldják.

Társadalmi összefogás

– A legnagyobb költségvetésű munka az Arany János EGYMI épületében zajlik, ahol a vizesblokk teljesen megújul. Az iskola udvara eddig is jelentős fejlesztésen esett át, most új padokat, ülőkéket, játszóeszközöket telepítünk. A Zentai úti iskola udvarán komoly játszótérfejlesztés várható, közel 20 millió forint értékben. Itt a városban bevált játszóeszközökkel azonosakat helyezünk el, gumiburkolatokkal, színes ülőkékkel. A Hétvezér iskolában udvari felújítás mellett kisebb belső munkálatokat is végzünk – részletezte Bozai István. A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs úgy fogalmazott, a kezdeményezés országosan is egyedülálló és követendő példája annak a társadalmi összefogásnak, melynek célja a diákok jóllétének biztosítása. Az érintett intézmények képviseletében megjelentek megköszönték a támogatóknak, hogy a gyerekek modern, biztonságos környezetben tölthetik a tanórák közti időt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában